Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Λόγω της απληστίας μας, παραβιάσαμε τα συμφέροντα της Φύσης...

Σε αυτή τη στιγμή της ιστορίας, χρησιμοποιούμε τις ανακαλύψεις της επιστήμης για ιδιοτελή συμφέροντα αντί για την μία ανθρωπότητα. Ο σύγχρονος άνθρωπος διδάσκεται να είναι περήφανος για τις συνθήκες υγιεινής που ήδη υπάρχουν στις πόλεις, όμως απ’ την άλλη έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο της βιομηχανοποίησης στο οποίο οι συνθήκες υγιεινής στον κόσμο είναι πολύ χειρότερες απ’ ότι ήταν διακόσια χρόνια πριν. Σε αυτήν την υποτιθέμενη υψηλής υγιεινής εποχή, κανείς δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από δηλητηριώδη αέρια, από ραδιενεργά απόβλητα, από τη δηλητηρίαση του νερού, του αέρα και της τροφής με διάφορα χημικά. Εξαιτίας αυτού, εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η επιστήμη παρήγαγε δηλητηριώδη αέρια, μικρόβια και ειδικά παρασκευασμένα χημικά που μπορούν να εξαλείψουν την ανθρωπότητα απ’ το πρόσωπο της γης μέσα σε λίγα λεπτά. Τι είδους πρόοδος και υγιεινή είναι αυτή;

Διακόσια χρόνια πριν κάποιος μπορούσε να πιει καθαρό νερό· κάποιος μπορούσε να τρώει λαχανικά και φρούτα που δεν ήταν δηλητηριασμένα με εντομοκτόνα και συντηρητικά. Κάποιος μπορούσε να αισθανθεί το άρωμα των δέντρων, των θάμνων και των λουλουδιών. Ίσως είναι αλήθεια ότι έχουμε συστήματα αποχέτευσης και μπάνια που μυρίζουν καθαριότητα, όμως είναι “καθαρισμένα” με δηλητηριώδη χημικά. Λόγω της απληστίας μας, παραβιάσαμε τα συμφέροντα της Φύσης, και με την παραβίαση αυτών των συμφερόντων καταδικάζουμε τους εαυτούς μας σε πόνο και δυστυχία. Έχουμε εκατομμύρια σχολεία αλλά επίσης είκοσι με σαράντα τοις εκατό αύξηση του εγκλήματος κάθε χρόνο στις κύριες πόλεις του κόσμου.

Οι άνθρωποι ενθαρρύνουν την ελεύθερη βούληση, και με το να το κάνουν αυτό, δημιούργησαν χάος. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση εκτός εάν κατευθύνεται προς την Ομορφιά, την Καλοσύνη, την Αρετή, την Χαρά, την Ελευθερία, τον Μόχθο και την Θυσιαστική Υπηρεσία. Όλες οι άλλες “ελεύθερες βουλήσεις” είναι εκδηλώσεις όσων είναι υποδουλωμένοι στη μάγια, τις θυμαπάτες και τις ψευδαισθήσεις της προσωπικότητας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)