Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Τραχύτητα στην τέχνη

Η τραχύτητα μπορεί να εκδηλωθεί όχι μόνο μέσα από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας, αλλά και μέσω της λεγόμενης τέχνης, των χορών, των τραγουδιών και της μουσικής.

Ποια είναι η κοινή έκφραση τραχύτητας στην τέχνη; Είναι οποιαδήποτε έκφραση που διεγείρει τα κατώτερα συναισθήματά σας, έτσι ώστε να χάσετε τον έλεγχο πάνω τους ή μπορεί να αντιμετωπίσετε μια καταθλιπτική σύγκρουση μέσα σας. Ο αγώνας σας, οι μελέτες σας και ο διαλογισμός σας αποδυναμώνονται ακόμη και σε τέτοιο βαθμό που τελικά εγκαταλείπετε το μονοπάτι σας.

Η τραχύτητα επιβάλλεται στην ανθρωπότητα σχεδόν παρά τη θέλησή της, για παράδειγμα, μέσω πολλών δημοσιευμάτων και ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων, ταινιών και θεατρικών παραστάσεων.

Οι φορείς της τραχύτητας είναι αρκετά έξυπνοι και ξεκινούν με μια πολύ μικρή δόση, και σταδιακά την αυξάνουν ώστε να αποφύγουν την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση. Ξέρουν πώς να εξαπλώνουν την τραχύτητα, ντύνοντάς την στα πιο όμορφα λόγια, ρούχα και τρόπους, ακόμη και στον ηρωισμό, έτσι ώστε να μπορείτε να τα αποδεχθείτε. Είναι σαν φαρμακευτικά χάπια που είναι άσχημα σε γεύση, αλλά είναι επικαλυμμένα με ζάχαρη και σοκολάτα, έτσι ώστε να μην αγγίζετε την ουσία καθώς τα καταπίνετε.

Η τραχύτητα αποτρέπει την πειθαρχία, τον μόχθο και τις προσπάθειες για τον καθαρισμό και τον έλεγχο του σώματός σας από τις παρορμήσεις και ωθήσεις του. Μόλις κυριαρχείστε από την τραχύτητα, δεν θέλετε να ακολουθήσετε την πειθαρχία για να ελέγξετε τους τρόπους σας, τα συναισθήματά σας, τα λόγια και τις σκέψεις σας. Δεν θέλετε να περάσετε μέσα από τον εξευγενισμό του σώματός σας, των συναισθημάτων και των σκέψεών σας, αλλά θα αφήνετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και το σώμα σας να σας ελέγχουν. Συνήθως οι τραχείς άνθρωποι είναι δούλοι των εμμονών και των υποσυνείδητων και υπνωτικών υποβολών, ή σκλάβοι των παραδειγμάτων.

Πηγαίνετε σε ένα μοντέρνο πάρτι για χορό και δεν θα δείτε κανένα μοντέλο εξευγενισμένης κίνησης. Όλοι κινούνται με τον τρόπο που θέλουν να κινηθούν, ως επί το πλείστον εκφράζοντας την σεξουαλική ενέργεια και τα συναισθηματικά κόμπλεξ τους. Πηγαίνετε σε ένα μπαλέτο και θα δείτε τη διαφορά μεταξύ των δύο χορών. Το ένα είναι το αποτέλεσμα προσπάθειας, κατανόησης, φιλοσοφίας, σχεδίου και νοήματος. Το άλλο είναι το αποτέλεσμα της απροσεξίας πίσω από την οποία δεν υπάρχει καμία φιλοδοξία, αγώνας ή εξευγενισμός. Οι εξευγενισμένοι χοροί είναι σαν μηνύματα ευγένειας, φιλοσοφίας, ιδεών και οραμάτων. Οι τραχείς χοροί δεν έχουν κανένα μήνυμα. Υπάρχει ανευθυνότητα και απροσεξία σε αυτούς, και δεν χρειάζεται εκπαίδευση και πειθαρχία για να τους χορέψετε. Απλά πηδάτε μέσα στο πλήθος και κουνάτε το σώμα σας όπως θέλετε.

Τα εγκλήματα, οι δολοφονίες και η βία εξαπλώνονται παντού, επειδή οι άνθρωποι τους διδάσκουν συστηματικά και με όλα τα δυνατά μέσα για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα προς την τραχύτητα.

Παρακολουθήστε μια ταινία θα ακούσετε λόγια που δεν ήταν δυνατόν να λεχθούν πριν από πενήντα χρόνια, αλλά τώρα είναι κοινά και αποδεκτά. Η αποδοχή της τραχύτητας δείχνει πόσο επιτυχείς είναι εκείνοι που πρωτοστατούν σ 'αυτό το κίνημα της τραχύτητας.

Σε παλιές ταινίες βλέπαμε προσπάθεια προς εξευγενισμό. Η αγάπη ήταν ιερή, αλλά τώρα σχεδόν σε κάθε ταινία βλέπετε σκηνές από σεξουαλικές επαφές. Πολύ σύντομα οι πιο απεχθείς εκφράσεις θα γίνονται δεκτές ως κανονικές εκφράσεις της ζωής.

Η εκλέπτυνση εμπνέει αγώνα, και ο αγώνας σάς οδηγεί στο σκοπό της ζωής σας. Μεγαλώνετε, ανθίζετε και ξεδιπλώνετε τις υψηλότερες δυνατότητες σας. Η τραχύτητα σάς οδηγεί προς τον εκφυλισμό και την αποσύνθεση.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Cosmic Questions vol.3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)