Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Αφοσίωση στην ομορφιά

Όσο περισσότερο αφιερώνετε τον εαυτό σας στην ομορφιά, τόσο πιο όμορφοι γίνεστε.

Βρείτε την ομορφιά μέσα σας και δημιουργήστε ένα ιδανικό της ομορφιάς. Εάν δεν έχετε ένα ιδανικό, επιλέξτε κάποιον που λατρεύει την ομορφιά. Πάρτε τον Χριστό, τον Βούδα, τον Κρίσνα, όποιον θέλετε, οποιονδήποτε έχετε μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν. Ή δημιουργήστε ένα ιδανικό.

Κάθε μέρα για δέκα λεπτά να κάθεστε και να το χτίζετε νοητικά. Ρωτήστε τον εαυτό σας, "Λοιπόν, είναι μια γυναίκα ή ένας άνδρας; Ποια θα είναι η φυσική μορφή του άνδρα ή της γυναίκας;" Θέλετε να κάνετε την εικόνα μιας γυναίκας τόσο όμορφη φυσικά, τα μάτια της, τα μαλλιά, τα αυτιά, τα δόντια, το λαιμό, τους ώμους, τόσο όμορφη. Αν κάποια κορίτσια το κάνουν αυτό, ακόμη και η μορφή τους θ' αλλάξει, επειδή η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη.

Η αφοσίωση στην ομορφιά πρέπει να διδάσκεται στα γυμνάσια και στα κολέγια. Οι μαθητές πρέπει να οραματίζονται ένα κορίτσι ή ένα αγόρι με το οποίο θέλουν να παντρευτούν και να σχηματίσουν μια οικογένεια στο μέλλον. Θα πρέπει να κάνουν αυτή την εικόνα πιο όμορφη, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο - όμορφη σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά. Λίγα χρόνια αργότερα, η εικόνα τους θα τους χρησιμεύσει ως εργαλείο για την καθαρή διάκριση. Θα προσπαθήσουν επίσης να βρουν και να είναι μια ιδανική γυναίκα ή άνδρας. Αυτό θα τους αποτρέψει από το να εμπλέκονται με αυτούς που ζουν μια άσχημη και επιβλαβή ζωή.

Στον προοδευτικό οραματισμό σκεφτόμαστε, "Αυτό είναι ένα όμορφο κορίτσι. Πώς θα σχετίζεται με όλα τα άλλα κορίτσια και αγόρια; Οραματιζόμαστε τις σχέσεις της όμορφες. Στη συνέχεια, θα δούμε ότι η κοπέλα είναι συναισθηματικά όμορφη, χαριτωμένη, ξέρει πώς να μιλάει, πώς να συμπεριφέρεται, η φωνή της είναι όμορφη, οι εκφράσεις της είναι όμορφες. Αλλά ας υποθέσουμε ότι το κορίτσι που οραματιστήκαμε είναι πολύ αμαθές. Λοιπόν, τώρα, η ομορφιά δεν είναι πλήρης. Τι θα κάνουμε? Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοπέλα που είναι διανοητικά πολύ όμορφη.

Υπάρχουν μερικά κορίτσια που δεν μπορούν να μιλήσουν για τίποτε άλλο εκτός από το σεξ ή το φαγητό. Αυτό είναι το μόνο που ξέρουν. Γνωρίζετε λίγο για την αστρονομία, την αστρολογία; Ξέρετε πώς να διακρίνετε, πώς να είστε δημιουργικοί, να είστε ένας καλλιτέχνης, και ούτω καθεξής; Τι όμορφη χαρά θα είναι για ένα άτομο να βρει μια κοπέλα που είναι καλλιτεχνική και όμορφη.

Τι συμβαίνει? Προσπαθούμε να κάνουμε αυτούς τους φοιτητές να είναι κάποιοι όμορφοι, αντί να γίνονται το αντίγραφο των σταρ του κινηματογράφου. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα όραμα μέσα τους, έτσι ώστε να το δημιουργήσουν και να το λατρεύουν. Αφοσίωση σημαίνει σιγά-σιγά ν' αλλάξουμε χαρακτήρα και να γίνουμε το όραμα που δημιουργήσαμε. Τώρα, αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε φανταστικές αλλαγές στο έθνος μας, στην ανθρωπότητα, στα σχολεία.

Οι πατέρες και μητέρες μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να κάνουν αυτές τις ασκήσεις μέσα από τις συζητήσεις τους. Για παράδειγμα, μπορούν να τα ρωτήσουν, "Αν μια μέρα θα θελήσεις να παντρευτείς, τι είδους άτομο θα επιλέξεις;" Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το σχήμα του σώματός που τους αρέσει, τη συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη που θέλουν, ή ό, τι αρετές θέλουν στο σύντροφό τους, όπως εντιμότητα, ευγένεια, και ούτω καθεξής. Μέσα από τη συζήτηση τα παιδιά μπορούν να οικοδομήσουν καλύτερες εικόνες των μελλοντικών συντρόφων τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)