Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Οι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν πώς πρόκειται να πεθάνουν

Εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν λογική στο νου τους πρέπει να σκεφτούν πώς πρόκειται να πεθάνουν, πότε πρόκειται να πεθάνουν, μέσα από ποια μέσα πρόκειται να πεθάνουν, τι πρόκειται να τους συμβεί όταν πεθάνουν, και τι θα συμβεί σε εκείνους που είναι ακόμα ζωντανοί. Μπορεί να είναι μια ημέρα διαλογισμού όταν σκεφτόμαστε για τους αγαπημένους μας που μας άφησαν. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια σύνδεση, μια σχέση μεταξύ τους κι εμάς, και μερικές φορές να λύσουμε κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ μας.

Όταν πεθάνετε, έχετε δύο προβλήματα. Το ένα πρόβλημα είναι τα λάθος πράγματα που κάνατε και πόσες φορές τα κάνατε, τι έχετε ξεχάσει, πώς δραπετεύσατε από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σας, και ούτω καθεξής. Το δεύτερο είναι τι σκέφτονται τώρα για εσάς οι άνθρωποι που είναι ζωντανοί στην οικογένειά σας. Για να απελευθερώσετε αυτή την ένταση και να κάνετε τον εαυτό σας να προχωρήσει στο δρόμο της αιώνιας προόδου σας στους Άλλους Κόσμους, θα πρέπει να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα ανάμεσα σ’ εσάς και αυτούς που απεβίωσαν.

Θυμάμαι ένα αγόρι που ήρθε και μου είπε, "Δεν λυπάμαι που ο μπαμπάς μου πέθανε, αλλά λυπάμαι πόσο άσχημα φέρθηκα στον μπαμπά μου." Πραγματικά άγγιξε την καρδιά μου. Συνήθιζε να πηγαίνει και να κάθεται στον τάφο και να ζητά από τον μπαμπά του να τον συγχωρέσει.

Αυτό το αγόρι σιγά-σιγά έγινε τόσο όμορφο, τόσο ευγενικό που έγινε δάσκαλος στο σχολείο μας, και στο σχολείο μπορούσατε να δείτε πόσο όμορφες ήταν οι τάξεις του. Πάντα προσπαθούσε να φέρει τα αγόρια και τα κορίτσια στα συγκαλά τους, λέγοντάς τους ότι μια μέρα θα αισθάνονται μετανιωμένοι αν δεν φροντίσουν την οικογένειά τους, τα μέλη της οικογένειάς τους, τη μητέρα και τον μπαμπά τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)