Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ταπεινότητα σημαίνει ότι έχετε πραγματική επίγνωση των περιορισμών σας χωρίς την ασθένεια του κόμπλεξ της κατωτερότητας

Πολλοί προχωρημένοι Δάσκαλοι μάς λένε να έχουμε μεγάλη και βαθιά ταπεινότητα. Αυτό μάς σώζει τη ζωή. Κάποιοι Άγιοι θυμούνται τις αμαρτίες και τις παραβάσεις τους στις στιγμές του μεγάλου επιτεύγματός τους. Μερικοί κοιτούν τον ουρανό τα μεσάνυχτα για να δουν πόσο ασήμαντοι είναι. Άλλοι συνειδητοποιούν πόσο εύθραυστο είναι το σώμα τους, και πώς ένας σεισμός, μια πλημμύρα, ή ένας ανεμοστρόβιλος μπορεί να εξαφανίσει εκείνους και όλες τις εργασίες τους σε ένα δευτερόλεπτο. Όλα αυτά τα Μεγάλα Όντα μάς εμπνέουν με ταπεινότητα. Μόλις συνειδητοποιήσουμε την ταπεινότητα και δούμε την ασημαντότητά μας, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο χωρίς την θυμαπάτη της αυθεντίας και χωρίς την ψευδαίσθηση της εξουσίας.

Ο Δάσκαλός μας μας έβαζε να διαβάζουμε μερικές βιογραφίες μεγάλων ηγετών, στις οποίες είδαμε πώς κάποιοι απολάμβαναν την εξουσία πριν από την ημέρα της πτώσης τους.

Η ταπεινοφροσύνη είναι η ικανότητα να βλέπετε πόσα έτη φωτός χρειάζεστε για να αισθανθείτε πραγματικά ότι έχετε επιτύχει. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια πραγματική επίγνωση των περιορισμών σας χωρίς την ασθένεια του κόμπλεξ της κατωτερότητας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)