Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ανάπαυση μέσα από εργασία

Μια φορά ο πατέρας μου είπε, "Θα πάμε στα βουνά για ολική ανάπαυση." Ο Πατέρας μου, η μητέρα μου, κι εμείς τα τέσσερα παιδιά εργαστήκαμε πολύ σκληρά για το μαγείρεμα και την προετοιμασία όλων όσων χρειαζόμασταν για να πάρουμε μαζί μας. Πραγματικά εργαστήκαμε υπερωρίες για να ετοιμαστούμε να πάμε για ξεκούραση.

Μετά από οδήγηση διακοσίων μιλίων, φτάσαμε στα βουνά και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να στήσουμε τις σκηνές μας και να βάλουμε τα πάντα στη σωστή τους θέση. Κάναμε πεζοπορία, κολύμπι, μαγείρεμα, και συλλέξαμε ξύλα κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Κατά την επιστροφή μας, αδειάσαμε όλες τις αποσκευές μας. Ο πατέρας μου είπε, “Ας καθίσουμε να απαριθμήσουμε τις ώρες που ήμασταν δραστήριοι κατά τη διάρκεια των διακοπών μας." Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Η μητέρα είχε εργαστεί ή ήταν δραστήρια δεκατέσσερις ώρες την ημέρα. Εμείς, τα παιδιά, ήμασταν ενεργά κατά μέσο όρο δεκαέξι ώρες την ημέρα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ξεκουραστήκαμε με το να δουλεύουμε εκατοντάδες ώρες υπερωριακής εργασίας.

"Αλλά είστε ευχαριστημένοι, έτσι δεν είναι;" Ρώτησε ο πατέρας μου. Όλοι συμφώνησαν ότι ήμασταν. "Αυτή είναι η ιδέα της ανάπαυσης - να εργάζεστε σκληρότερα για να είστε ευτυχισμένοι", κατέληξε.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
The Sense of Responsibility in Society


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)