Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Η Διδασκαλία μάς συμβουλεύει να αντιμετωπίσουμε την αναχώρησή μας από τον κόσμο με πραγματική χαρά

Η Διδασκαλία μάς συμβουλεύει να αντιμετωπίσουμε την αναχώρησή μας από τον κόσμο με πραγματική χαρά, διότι είναι η χαρά που ανάβει τα υψηλότερα κέντρα στα ανώτερα σώματα και φωτίζει το δρόμο προς τους Ανώτερους Κόσμους.

Αυτός είναι ο λόγος που η Διδασκαλία μάς συμβουλεύει να μην έχουμε φόβο και άγχος κατά τη διάρκεια της αναχώρησής μας, και να μην αφήνουμε τους ανθρώπους να θρηνούν και να μοιρολογούν γύρω μας.

Σε διάφορα έθνη, όχι μόνο οι άνθρωποι κλαίνε και θρηνούν γύρω από τον εκλιπόντα, αλλά προσλαμβάνουν και γυναίκες οι οποίες είναι επαγγελματίες μοιρολογίστρες. Ήμουν παρών σε μία από αυτές τις καταστάσεις. Οι μοιρολογίστρες απήγγειλαν πολλές φόρμουλες και λόγια, επαινώντας τον εκλιπόντα και τονίζοντας πως "σκοτεινή η μέρα θα είναι χωρίς αυτόν ή αυτήν", στη συνέχεια, κάνοντας τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους να κλαίνε και να κλαίνε με όλο και πιο δυνατή φωνή. Δεν μπορούσα να φανταστώ χειρότερη κόλαση από αυτόν τον θρήνο για τον εκλιπόντα. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους ακόμα τραβούσαν τα μαλλιά τους, έσκιζαν τα ρούχα τους, έγδερναν τα πρόσωπά τους ως ένδειξη πένθους. Η Διδασκαλία μιλάει ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και προτείνει ιερότητα, ειρήνη, ευγνωμοσύνη, μουσική, λουλούδια και χαρά γύρω από τον εκλιπόντα.

Τυλιγμένος μέσα στο φόβο, ο εκλιπόντας εμφανίζεται σαν ένα σκοτεινό σύννεφο στον Λεπτοφυή Κόσμο. Προσελκύει οντότητες χαμηλού επίπεδο γύρω του, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν περισσότερο το φόβο μέσα του και ο εκλιπόντας αισθάνεται ότι έχει ήδη πέσει στην κόλαση. Είναι τέτοιες ψυχές που στοιχειώνουν τους ανθρώπους στα όνειρά τους, και εμφυσούν βαρείς φόβους στις καρδιές των μελών της οικογένειάς τους ή στους φίλους τους.

Τα παιδιά του κόσμου πρέπει να διδαχθούν πώς να ζουν μια χαρούμενη ζωή και, κατά το χρόνο της αναχώρησης, να περιμένουν να περάσουν στους Άλλους Κόσμους με έντονη χαρά. Θα πρέπει να διδάσκονται να βλέπουν τον κόσμο και την ύπαρξη με νέα μάτια και νέα συνειδητότητα, απαλλαγμένη από φυσικούς περιορισμούς.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)