Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Πίστη στους άλλους

Το να έχετε πίστη στους άλλους επισύρει την έμφυτη θειότητά τους σε εκδήλωση. Αυτό συμβαίνει σταδιακά και σιγά-σιγά, αλλά όσο η πίστη σας στους άλλους αυξάνεται, εκείνοι αρχίζουν να ανταποκρίνονται στην πίστη σας πιο βαθιά.

Είναι πιθανό ότι μπορεί πρώτα να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την πίστη σας και να σκεφτούν και να ενεργήσουν με ιδιοτέλεια, μερικές φορές ακόμα και στο βαθμό να σας εκμεταλλευτούν, αλλά να είστε υπομονετικοί και να παραμείνετε στην πίστη σας, έτσι ώστε σταδιακά να τους καθαρίσετε από όλα τα λάθος κίνητρα και να προκαλέσετε το αληθινό πνεύμα τους να εκδηλωθεί.

Φυσικά, μπορείτε να τους δείξετε τις αποτυχίες τους και την εγωιστική συμπεριφορά τους, αλλά πάντα να τους κάνετε να αισθάνονται ότι έχετε πίστη στη μελλοντική τους επιτυχία και συνεργασία. Μια τέτοια πίστη ονομάζεται ο αήττητος κατακτητής, επειδή καταστρέφει σιγά-σιγά τη κρυστάλλωση μέσα σε αυτούς και ανοίγει ένα δρόμο για το πνευματικό φως να εκχυθεί προς τα έξω, καθαρίζοντας όλα όσα είναι εγωιστικά και άσχημα.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)