Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Η πατρική εικόνα στη ψυχολογία ενός παιδιού

Η πατρική εικόνα στη ψυχολογία ενός παιδιού είναι συνέπεια, επιμονή, ηγετική ικανότητα, τόλμη, θάρρος, η πραγματοποίηση οραμάτων, η θυσία για χάρη επιτεύξεων, το καταφύγιο και η προστασία, η κατανόηση των προβλημάτων της ζωής και η καθοδήγηση.

Ένα παιδί νιώθει τον πατέρα του σαν δικό του, και αν δει οποιονδήποτε δισταγμό ή ανοησία στον πατέρα του, η ανάπτυξη του νοητικού σώματος εμποδίζεται.

Ένα παιδί δεν πρέπει να σκέφτεται, ''Ποιός είναι ο πατέρας μου; Ποιά είναι η μητέρα μου; Γιατί δεν είναι μαζί;'' Τέτοιες σκέψεις έχουν μια πολύ αρνητική επίδραση στο νου του.

Τυχερά είναι τα παιδιά εκείνα τα οποία νωρίς στη ζωή τους ανακαλύπτουν την αστάθεια της οικογένειάς τους και αναζητούν μια σταθερή σχέση για να δομήσουν τα ψυχολογικά τους θεμέλια. Αν βρουν κάποιον να τους δώσει το παράδειγμα και την ουσία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το νοητικό τους σώμα ή το συναισθηματικό και το ενορατικό τους σώμα, τότε θα έχουν μέλλον.

Το θεμέλιο πάνω στο οποίο πρέπει να δομηθεί μια οικογένεια για να δημιουργήσει παιδιά συγκροτημένα ψυχολογικά είναι η αυτοθυσία. Αν η μητέρα και ο πατέρας δεν πατούν πάνω σε αυτό το θεμέλιο, οι αποτυχίες στη ζωή διαιωνίζονται.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)