Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Ευθύνη του πατέρα είναι να δημιουργήσει τη δύναμη της θέλησης στο παιδί

Ευθύνη του πατέρα είναι να δημιουργήσει τη δύναμη της θέλησης στο παιδί. Πολλά παιδιά είναι απλώς σαν μέδουσες, χωρίς σκελετό που παρασύρονται από το παραμικρό ρεύμα. Τους λείπει η θέληση, η παρόρμηση και το κίνητρο να φτάσουν σε ανώτερες επιτεύξεις. Περιμένουν να τους πουν οι άλλοι τι να κάνουν και πως να το κάνουν. Η δύναμη της θέλησης είναι μια εσωτερική κατεύθυνση η οποία κάνει το άτομο να έχει πρωτοβουλία να ξεπερνάει τα εμπόδια στην πορεία της δράσης.

Οι πατέρες που είναι ανδροπρεπείς, αρρενωποί και γεμάτοι αγώνα και θάρρος κάνουν παιδιά που προχωρούν πολύ στην εξέλιξή τους και στους τομείς επίτευξης. Για να είναι κανείς πατέρας πρέπει να έχει ο ίδιος έναν αληθινό πατέρα. Αν η αλυσίδα της πατρότητας σπάσει, θα έχετε σπασμένους κρίκους και μισούς πατέρες.

Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει ότι αν ένας πατέρας δεν είναι αληθινός πατέρας, ο πηλός των παιδιών παραμένει ρευστός και δεν παίρνει σχήμα ούτε διατηρεί καμία ''στερεή'' μορφή.

Η θέληση του πατέρα δεν είναι μια δύναμη την οποία επιβάλλει στα παιδιά του, ούτε είναι η επιβολή των δικών του προτιμήσεων και απαρεσκειών. Η αληθινή δύναμη της θέλησης ποτέ δεν επιβάλλεται, αλλά κάνει τη θέληση των άλλων να ανθίσει με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν να ανθίσει. Μια τέτοια θέληση φτιάχνει παιδιά που τολμούν να γίνουν θαρραλέα και αποφασιστικά, που αναρριχώνται προς μεγαλύτερες επιτεύξεις.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)