Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Εργαστείτε με χαρά

Η Αγία Τερέζα, μία από τις μεγάλες αγίες της Καθολικής Εκκλησίας, πήγε στο μοναστήρι και της είπαν να πλένει τα σεντόνια των ασθενών. Κάθε μέρα, ενώ η φτωχή κοπέλα έπλενε τα σεντόνια, προσευχόταν και διαλογιζόταν. Μια μέρα, είπε, “Κύριέ μου, αν αυτό Σε ευχαριστεί, είναι η μεγαλύτερη χαρά για μένα να το κάνω γιατί πλένω τα δικά Σου ρούχα." Μέσα από μια τέτοια στάση απέναντι στην εργασία της, έγινε μια εικόνα που εμπνέει για αιώνες. 

Όταν οι άνθρωποι κάνουν οποιαδήποτε εθελοντική εργασία και, στη συνέχεια, παραπονιούνται πόσο σκληρά δούλεψαν και πόσο κουρασμένοι είναι, πρέπει κανείς να τους πει να μην εργαστούν μέχρι να μάθουν να μην παραπονιούνται. 

Ένας από τους Αποστόλους είπε, "Πάντα, σε όλες τις συνθήκες, να είστε ευγνώμονες". Δεν δίδασκε θρησκεία· δίδασκε ψυχολογία. Μόλις ένας άνθρωπος αρχίσει να παραπονιέται, είναι αρνητικός· από τη στιγμή που είναι αρνητικός, σπαταλά ενέργεια και βλάπτει τον εαυτό του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε με τις θετικές ενέργειες του εσώτατου Εαυτού μας. Αυτές οι ενέργειες μάς κάνουν ανεξάρτητους, ελεύθερους, χαρούμενους ανθρώπους. 


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Psyche & Psychism


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)