Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Οι τραγωδίες της ζωής έχουν τριών ειδών επιδράσεις

Οι τραγωδίες της ζωής έχουν τριών ειδών επιδράσεις:

1. Μας τραβούν προς τα κάτω σε φαύλες συνήθειες για να γεμίσουμε το κενό μας.
2. Μας κάνουν να θυμώνουμε εναντίον εκείνων των δυνάμεων που δημιούργησαν τα γεγονότα.
3. Μας ανυψώνουν προς ένα επίπεδο μιας καλύτερης ζωής προσπάθειας προς την τελειότητα.

Το πρώτο συμβαίνει όταν οι άνθρωποι ζουν στο φυσικό-αστρικό επίπεδο. Το δεύτερο συμβαίνει όταν ζουν στο κατώτερο νοητικό τους πεδίο. Το τρίτο συμβαίνει όταν είναι σε επαφή με την ψυχή τους.

Συμβαίνει μερικές φορές ότι όταν οι άνθρωποι χάνουν πολύτιμους φίλους τους ή μέλη της οικογένειας, περνούν από μια διαδικασία εξαγνισμού. Υπερνικούν τις συνήθειές τους του καπνίσματος, της πολυφαγίας, της χρήσης αλκοόλ, και ούτω καθεξής.

Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αλλάζουν και μεταμορφώνονται μετά από μια τέτοια απώλεια ή τραγωδία; Μία από τις απαντήσεις είναι ότι η απώλεια, η αποτυχία ή η τραγωδία δημιουργεί ένα κενό στη ζωή τους και τους δείχνει την ματαιότητα των συνηθειών τους. Αισθάνονται αντιμέτωποι με μια άμεση ανάγκη για να γεμίσουν το κενό που δημιουργήθηκε γύρω τους για να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας.

Βλέπουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πλήρωση του κενού με αρετές. Το πρώτο εμπόδιο για την ανάπτυξη των αρετών και προσπάθειας να καλυφθεί το κενό, φαίνεται να είναι τα ελαττώματα ή οι συνήθειές μας. Έτσι, εκείνη τη στιγμή της απογοήτευσης, της αποτυχίας, της απώλειας και της έντασης, αποφασίζουμε να καθαρίσουμε τις συνήθειές μας και να σταθούμε ως νικητές πάνω στα ελαττώματά μας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Cosmic Questions vol.3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)