Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Ο Νόμος του Κάρμα ξεπερνά τους περιορισμούς των χρονικών εξισώσεών μας

Ο Νόμος του Κάρμα ξεπερνά τους περιορισμούς των χρονικών εξισώσεών μας. Η τριπλή αντίδραση στη δράση –υλική, συναισθηματική και νοητική—μπορεί να μας φτάσει σε διάφορες χρονικές στιγμές. Για παράδειγμα, η υλική αντίδραση σε μια πράξη μπορεί να έρθει 2000 χρόνια αργότερα. Η αντίδραση στη συναισθηματική μας φύση μπορεί να έρθει μερικούς αιώνες πριν από αυτό, και η αντίδραση στη νοητική μας φύση μπορεί να έρθει μέσα σε 15 χρόνια, ή ακόμη και αμέσως. Μπορεί επίσης να συμβεί ότι και οι τρεις από τις αντιδράσεις αυτές έρχονται στην προσωπικότητά μας σε ένα πακέτο. Ο νόμος είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του.

Ούτε μια λέξη, σκέψη ή εντύπωση από μια πράξη δεν χάνεται στο διάστημα. Βρίσκονται όλα στον κομπιούτερ. Σε εσωτεριστικά βιβλία διαβάζουμε ότι οι χειριστές αυτού του υπολογιστή είναι Ηλιακά Όντα που είναι πολύ πιο εξελιγμένα από τον άνθρωπο απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Έτσι, όταν μιλάμε για το κάρμα, εννοούμε ένα μεγάλο σύστημα υπολογιστών φτιαγμένο από ιστούς ηλεκτρικών και μαγνητικών ενεργειών· ένας τεράστιος υπεράνθρωπος υπολογιστής που είναι δίκαιος για όλο το ατομικό, ομαδικό, εθνικό και παγκόσμιο κάρμα.

Φαίνεται ότι ο σκοπός του Νόμου του Κάρμα είναι να μας διδάξει πώς να αποκηρύξουμε τον εαυτό, που είναι ο άξονας που κρατά τον τροχό του κάρμα να γυρνάει. Μόλις ο εαυτός αποκηρυχθεί, ο άνθρωπος γίνεται ο άρχοντας ή, ας πούμε, ο κυρίαρχος του κάρμα του.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)