Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τι απεχθάνονται οι άγγελοι;

Οι άγγελοι απεχθάνονται τη ρύπανση της γης, του νερού, του αέρα, και του Διαστήματος. Κάθε προστασία του περιβάλλοντος τούς δίνει υπερβολική χαρά. Δεν θέλουν οι άνθρωποι να καταστρέφουν τα δάση, τα λουλούδια, τους θάμνους, επειδή αυτά είναι δικό τους δημιουργικό έργο που προσφέρουν στις μορφές της ζωής για την επιβίωση και την απόλαυσή τους. Είναι μέσα από τα δάση, τα δέντρα, τους θάμνους και λουλούδια που η ενέργεια και η επιρροή των αγγέλων φτάνουν τα ανθρώπινα όντα, να επουλώσουν τις πληγές τους και να προσδώσουν στις καρδιές τους νέα οράματα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι άγγελοι απεχθάνονται να ρυπαίνεται το νερό. Τα στοιχειακά του νερού είναι η ουσία του νερού. Η ρύπανση τα κάνει να αποσύρονται, και το νερό χάνει την θεραπευτική και αναζωογονητική του ουσία. Όταν το νερό είναι μολυσμένο, επηρεάζει το έδαφος, τη βλάστηση και ακόμη και τον αέρα.

Οι άγγελοι δεν θέλουν τους πολέμους, τη διχόνοια, τις διασπάσεις μεταξύ των εθνών, μεταξύ των οικογενειών, και μέσα στην οικογένεια. Κάθε διάσπαση δημιουργεί διαταραχές στους αγγελικές κόσμους. Η ενότητα και η αρμονία τους δίνουν αγαλλίαση.

Οι άγγελοι μισούν τη ρύπανση του αέρα. Δεν μπορούν εύκολα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, αν οι άνθρωποι ζουν σε ρύπανση. Όταν τα devas αποχωρήσουν από μια συγκεκριμένη τοποθεσία, λόγω της μόλυνσης της γης, του νερού και του αέρα, η εγκληματικότητα αυξάνεται εκεί. Οι άνθρωποι χάνουν την πηγή της καθοδήγησης και έμπνευσής τους και ζουν μια αντί-εξελικτική ζωή. Πέφτουν σε φαύλες συνήθειες και σιγά-σιγά χάνουν την αίσθηση των αξιών και την αίσθηση της κατεύθυνσης. Σπαταλούν τον χρόνο τους, την ενέργεια, τα σώματά τους και τα χρήματα, και πρόθυμα αντιμετωπίζουν την ατραπό του εκφυλισμού και της παραφροσύνης.

Οι άγγελοι μισούν τη ρύπανση του Διαστήματος. Μέσα από λανθασμένες και εγκληματικές σκέψεις, μέσα από μίσος και αιματοχυσίες, οι άνθρωποι μολύνουν το Διάστημα και εμποδίζουν τα ρεύματα του φωτός, της αγάπης και της κατεύθυνσης από το να τους φτάσουν.

Οι άγγελοι δεν θέλουν να είναι κοντά σε εκείνους τους ανθρώπους των οποίων οι εκκρίσεις είναι δύσοσμες και δηλητηριώδεις. Μια τέτοια κατάσταση εμφανίζεται σε ανθρώπους εξαιτίας των αντικρουόμενων συναισθημάτων τους, των αισθημάτων ενοχής, του μίσους, της κακίας, της συκοφαντίας και της προδοσίας. Η καθαρότητα της αύρας τούς προσελκύει.

Τα υπνοδωμάτια που έχουν διάφορες μυρωδιές τούς απωθούν. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ανατολίτες Σοφοί συμβουλεύουν να κοιμόμαστε στο ύπαιθρο, εάν κάποιος δεν είναι σε κίνδυνο από διάφορες μολύνσεις. Ο ύπνος σε βουνά, ερήμους, δάση, ή κοντά στις ακτές των λιμνών ή ποταμών δίνει την ευκαιρία σε υψηλότερα όντα να έρθουν πιο κοντά σε εσάς. Τα υπνοδωμάτια πρέπει να είναι απλά και σχεδόν κενά, μακριά από οσμές, σάπια υλικά και μηχανικούς θορύβους.

Οι Άγγελοι απωθούνται από χώρους όπου υπάρχουν ροές λυμάτων ή λιμνάζοντα νερά, νεκρά ζώα, αίμα, ούρα ή άχρηστα υλικά. Τους αρέσουν οι καλά αεριζόμενοι χώροι, όπου δεν υπάρχουν οσμές και διαφορετικές μυρωδιές. Δεν τους αρέσει η μυρωδιά του κρέατος ή του μπάρμπεκιου. Δεν τους αρέσει η μυρωδιά των καμένων τροφίμων. Επίσης απωθούνται από τον εκνευρισμό, τον θυμό και τις βίαιες συγκινήσεις. Μια φορά όταν ήμουν θυμωμένος και εκνευρισμένος, η γιαγιά μου μου είπε, "Μην ενοχλείς τους αόρατους φίλους σου".

...

Η επικοινωνία με τους ανώτερους κόσμους γίνεται σταδιακά πιο δύσκολη όσο η ηθική ρύπανση συσσωρεύεται. Σαν ομίχλη γύρω από τη γη, εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους δύο κόσμους και επηρεάζει την ανθρωπότητα γενικά σε τέτοιο βαθμό που τελικά η εκκαθάριση αυτής της ηθικής ομίχλης καθίσταται αδύνατη. Αυτό οδηγεί την ανθρωπότητα προς την αυτοκτονία ή την ολική καταστροφή.

Ακριβώς όπως οι άγγελοι μισούν τη ρύπανση της γης, του νερού, του αέρα και του Διαστήματος και αποσύρονται μακρύτερα στο Διάστημα, ένα παρόμοιο πράγμα συμβαίνει σε ένα πρόσωπο, όταν ρυπαίνει το φυσικό σώμα του με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, με ανθυγιεινές σεξουαλικές πρακτικές, κλπ· όταν μολύνει το συναισθηματικό σώμα του μέσα από το μίσος, το φόβο, το θυμό, την απληστία, τη ζήλια, την εκδίκηση· και όταν ρυπαίνει το νοητικό σώμα του με τη ματαιοδοξία, τις προκαταλήψεις, την χωριστικότητα, την υπερηφάνεια και το εγώ. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Εσωτερικός Φύλακας αποσύρεται και το σκοτάδι κατεβαίνει στο δρόμο του ατόμου.

Οι άγγελοι αγαπούν την ηρεμία, τη γαλήνη, την ευγένεια, την ισορροπία, την ιερότητα και τη χάρη. Όποτε βλέπουν τέτοιες ιδιότητες σε κάποιον, έλκονται από αυτόν και του περνούν τη χαρά τους, τις ευλογίες και την προστασία τους.

Μερικοί άνθρωποι έχουν αγγελικά στοιχεία στην ομιλία, τις δράσεις και τις εκφράσεις τους. Πέρα από αυτό που είναι, έχουν κάτι που δεν μπορεί να τεθεί σε λέξεις: έχουν ένα αγγελικό στοιχείο το οποίο είναι μαγνητικό, χαριτωμένο, εμπνευστικό και ενισχυτικό. Μερικοί άνθρωποι περιβάλλονται από μια ομάδα αγγέλων, και η παρουσία αυτών των ανθρώπων φέρνει χαρά, ιερότητα, κατανόηση, ευγνωμοσύνη και έκσταση.

Οι άγγελοι επηρεάζουν τους ανθρώπους με την παρουσία τους, ακόμα κι αν δεν μιλούν. Η αόρατη επιρροή τους απλώνεται σαν άρωμα. Η ψυχική ενέργεια μεταδίδεται επίσης από τους αγγέλους. Είναι ισχυροί πομποί ή ακόμα και πηγές ψυχικής ενέργειας. Όταν ένα άτομο είναι φορτισμένο με ψυχική ενέργεια, μετατρέπεται σε πηγή δημιουργικής, θεραπευτικής και διαφωτιστικής ενέργειας.

Οι άγγελοι βοηθούν ιδιαίτερα εκείνους που διδάσκουν την καθαρή Διδασκαλία της Ιεραρχίας για την αύξηση της Ομορφιάς, της Καλοσύνης, της Δικαιοσύνης, της Χαράς και της Ελευθερίας στον κόσμο. Στέκονται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και ενισχύουν την αύρα τους με τις αγγελικές εκπορεύσεις τους. Τους προστατεύουν από σκοτεινές επιθέσεις. Τους υπενθυμίζουν ιδιαίτερα γεγονότα ή σημεία στη μνήμη τους. Μπορούν ακόμα να τους συνδέσουν και με υψηλότερες σφαίρες για μεγαλύτερη έμπνευση και ιδέες ή για ενέργεια.

Μερικές φορές, μια ομάδα αγγέλων εκτελεί διάφορα καθήκοντα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, μερικοί άγγελοι αναγεννούν τη μνήμη. Μερικοί από αυτούς μεταδίδουν ιδέες. Μερικοί από αυτούς φορτίζουν τα λόγια του ομιλητή με τις δικές τους ενέργειες. Καθαρίζουν το χώρο πάνω από το ακροατήριο. Απομονώνουν τις διανοητικές γραμμές ορισμένων ανθρώπων που συνδέονται με σκοτεινές δυνάμεις. Μερικοί από αυτούς μεταδίδουν χαρά, ενθουσιασμό και το πνεύμα της ενότητας. Έτσι φέρνουν ανάταση σε όλο το κοινό που παρακολουθεί.

Ορισμένοι άγγελοι λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ του ομιλητή και του Διδασκάλου του, ή μεταξύ του νου και του Ενορατικού πεδίου του ομιλητή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, έχει συμβεί ακόμα να παροτρύνουν τον Ηλιακό Άγγελο του ομιλητή να αναλάβει τον έλεγχο και να μιλήσει μέσα από τον ίδιο τον ομιλητή αντί μέσα από την ψυχή του.

...

Οι άγγελοι μερικές φορές ακόμη προστατεύουν τους ιερούς τόπους ή ορισμένα σπίτια με το να στέκονται σαν φρουροί στην πόρτα ή στα παράθυρα και να κατευθύνουν τους εχθρούς σε διαφορετικά μονοπάτια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρέχουν χρήματα, τρόφιμα, χαρτί και βιβλία. Σας κάνουν να ανακαλύψετε χαμένα αντικείμενα και να βρείτε τους ανθρώπους των οποίων οι διευθύνσεις ήταν άγνωστες.

Οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει τρόπους και μέσα για τον έλεγχο των αγγέλων και για να τους χρησιμοποιούν για τους προσωπικούς τους σκοπούς. Η πραγματική Διδασκαλία είναι ενάντια σε τέτοιες πράξεις. Θα πρέπει να παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες για τους αγγέλους για να βοηθήσουν, δεδομένου ότι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν.

Οι άγγελοι αγαπούν την ομορφιά των κήπων, τα λουλούδια, τα φυσικά χρώματα, τη μουσική και τα αρώματα. Η μουσική είναι πολύ σημαντική γι 'αυτούς. Τους αρέσει να απολαμβάνουν μουσική ή ζωγραφική που φέρουν μια πνευματική φόρτιση από τον καλλιτέχνη. Αν το έργο τέχνης έχει δημιουργηθεί από ένα υψηλό πνευματικό επίπεδο και από ένα πρόσωπο που είναι φορτισμένο με υψηλές ιδέες και οράματα, η μουσική ή ζωγραφική φέρει μια μεγάλη δύναμη γι' αυτούς, μια σπουδαία τροφή και χαρά. Θα διαμείνουν σε αυτές τις περιοχές, όπου σπουδαία μουσική και τέχνη σε διάφορες μορφές δημιουργούνται ή εκτελούνται.

Οι άγγελοι αγαπούν ιδιαίτερα το άρωμα από το τριαντάφυλλο, το μόσχο, τις φρέζιες, τις βιολέτες, το κεχριμπάρι και το λιβάνι. Αγαπούν το φυσικό άρωμα που προέρχεται από ένα άτομο γεμάτο χαρά και έκσταση.

Οι devas και οι άγγελοι αγαπούν τις πηγές, τους καταρράκτες, τα βράχια και τους πολύτιμους λίθους. Αγαπούν τα κεριά, τις φλόγες και το θυμίαμα, ειδικά το σανταλόξυλο και το τριαντάφυλλο. Αγαπούν τα ζωντανά λουλούδια και φυτά στο σπίτι σας, ειδικά τα μικρά πεύκα. Αγαπούν τη μελωδική μουσική, τους πίνακες ζωγραφικής, τα αγάλματα που φτιάχτηκαν από μεγάλους καλλιτέχνες, και τα Ανατολίτικα και Ινδικά χαλιά.

Οι θόρυβοι είναι πολύ απωθητικοί στους αγγέλους, ειδικά ο θόρυβος μηχανημάτων. Απεχθάνονται επίσης τον θόρυβο που βγαίνει από μια ομάδα ή ένα πλήθος ανθρώπων, όπου όλοι μιλούν με όλους τους άλλους. Στην αρχαιότητα οι Διδάσκαλοι μάς είπαν ότι όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται τους επιτρέπεται να κάνουν τα εξής πράγματα:

1. Να κρατούν σιωπή
2. Να διαλογίζονται
3. Να τραγουδούν μαζί
4. Να ακούν μια διάλεξη ή μια μουσική
5. Να προσεύχονται μαζί με ομοφωνία

Στους αγγέλους δεν αρέσουν τα χειροκροτήματα. Τα χειροκροτήματα καταστρέφουν τα οχήματά τους και τη σφαίρα της ηλεκτρικής ενέργειας που χτίζουν πάνω από το κοινό, αν το κοινό είναι σε έκσταση και ενωμένο στο πνεύμα της διάλεξης ή άλλων παραστάσεων. Πολύ σύντομα το χειροκρότημα θα είναι ξεπερασμένο, όταν ένας ορισμένος αριθμός ατόμων αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλείται από αυτό.

Οι άγγελοι απεχθάνονται την προδοσία, τα κουτσομπολιά, την κακία και τις συκοφαντίες. Δεν συγχωρούν ιδιαίτερα ένα άτομο που αρνείται την Ιεραρχία ή λέει βλάσφημα λόγια ενάντια σε Μεγάλα Όντα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφήνουν το άτομο να αντιμετωπίσει μόνο του το σκοτεινό πεπρωμένο του.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Angels & Devas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)