Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Πώς επηρεάζουμε και πώς μας επηρεάζουν οι νεκροί

Ποτέ μην κουτσομπολεύετε ή συκοφαντείτε τους νεκρούς. Μόνο να εκφράζετε ευγνωμοσύνη, σεβασμό και ευλογίες στους νεκρούς, επειδή αισθάνονται ένα μεγάλο σοκ αν τους συκοφαντείτε, αν μιλάτε άσχημα γι' αυτούς. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι τώρα πνεύματα, όχι σώματα, όχι συναισθήματα, και νιώθουν ένα μεγάλο σοκ ότι οι άνθρωποι δεν είδαν το πνεύμα τους, την ομορφιά τους, αλλά είδαν μόνο τα γεγονότα της ζωής τους. Αυτό επιβραδύνει την πρόοδό τους.
 
Μερικές φορές, αν οι νεκροί δεν είναι προχωρημένοι κατά κάποιο τρόπο, η στάση τους σας πληγώνει, τα συναισθήματά τους σας βλάπτουν. Μπορείτε να δείτε ότι αφότου μιλήσατε άσχημα για κάποιον που έχει πεθάνει, τα πράγματα στη ζωή σας πηγαίνουν ανάποδα, επειδή οι σκέψεις τους, οι αντιδράσεις τους, επηρεάζουν τη ζωή σας.
 
Όχι μόνο πρέπει να σκεφτόμαστε καλά πράγματα γι' αυτούς, αλλά επίσης θα πρέπει να ρυθμίσουμε τους εαυτούς μας με τέτοιο τρόπο που να σκέφτονται τα καλύτερα πράγματα για εμάς. Οι σκέψεις τους, που προέρχονται από Ανώτερους Κόσμους, από υψηλότερες διαστάσεις, θα μας ενθαρρύνουν να είμαστε καλύτεροι, να προσπαθούμε περισσότερο, να είμαστε πιο όμορφοι, γιατί όταν κρατούν μια καλύτερη εικόνα για εμάς, αυτή η εικόνα μας εντυπώνει, μας εμπνέει και μας τραβά προς το ιδανικό που εκείνοι σκέφτονται για εμάς.
 

Πόσο όμορφο είναι όταν η ευγνωμοσύνη σας, σαν ένα λουλούδι, ανοίγει στο νου ενός νεκρού ατόμου για την ηρωική ζωή του. Αν ληφθεί υπόψη ότι ζήσατε μια ηρωική ζωή, μια ζωή ομορφιάς, πόσοι άνθρωποι στον κόσμο θα σας στείλουν λουλούδια στο μνημείο σας; Όλα αυτά τα λουλούδια και τα δώρα θα είναι σαν ένα αεροπλάνο για εσάς, καύσιμα για σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να πάτε στον προορισμό σας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.2 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)