Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Κολακεία

Μην κολακεύετε τους άλλους. Η κολακεία απαγορεύεται στην Διδασκαλία των Μεγάλων Όντων. Η κολακεία και η δωροδοκία δημιουργούν βαθιά χάσματα στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ορθές ανθρώπινες σχέσεις δεν μπορούν να οικοδομηθούν σε εσφαλμένη βάση.

Η κολακεία δημιουργεί αντιδράσεις στην προσωπικότητα. Οι κολακευμένοι άνθρωποι κάνουν πράγματα που διαφορετικά δεν θα τα έκαναν. Το νιώθουν το γεγονός αυτό και τελικά θα προσπαθήσουν να απορρίψουν τη βούληση του κόλακα. Αυτή είναι η στιγμή που ο κόλακας χάνει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του στα μάτια εκείνου τον οποίο προσπάθησε να κολακεύσει.

Η κολακεία είναι μια προσπάθεια να ελέγξετε τους άλλους ανθρώπους και να τους χρησιμοποιήσετε για ιδιοτελή συμφέροντα. Μην κολακεύετε τους φίλους σας. Πείτε τους ότι τους σέβεστε και τους αγαπάτε, ότι θα σταθείτε δίπλα τους, αλλά μην τους κολακεύετε. Η δωροδοκία και η κολακεία μερικές φορές φυλακίζουν πολλές ψυχές για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δίχτυα των εγωιστικών συμφερόντων. Αλλά όταν το γεγονός γίνει φανερό, έρχεται το τέλος των σχέσεων.

Μια μέρα ένα κορίτσι με ρώτησε, “Νομίζετε ότι υπάρχει ένα κορίτσι στον κόσμο που να είναι πιο όμορφο από ό, τι είμαι εγώ;" "Νομίζω", είπα, "ότι απέδειξες ότι είσαι άσχημη επειδή θέλεις να σε κολακεύουν”. Τα κολακευμένα παιδιά είναι τα πιο επικίνδυνα παιδιά. Δεν μπορούν να προσαρμοστούν ούτε στο σχολείο, ούτε στην κοινωνία. Εθίζονται στη κολακεία, και αν κανείς δεν τους κολακεύει, αρρωσταίνουν ή τρελαίνονται.

Από την αρχή, οι γονείς πρέπει να προσπαθήσουν να μην κολακεύουν τα παιδιά τους, εάν θέλουν να είναι υγιή και επιτυχημένα. Αν τα παιδιά κάνουν κάτι καλό, οι γονείς τους πρέπει να τους πουν, "Αυτό ήταν καλό". Αν κάνουν κακά πράγματα, οι γονείς τους πρέπει να τους πουν, "Αυτό ήταν κακό". Η κολακεία χτίζει μια εξωπραγματική, τεχνητή προσωπικότητα που αργότερα παίρνει πολύ χρόνο για να σπάσει και να απομακρυνθεί.

Μην λέτε στα παιδιά σας ότι είναι μεγάλα ταλέντα ή ότι πρόκειται να γίνουν μεγάλα και σημαντικά πρόσωπα. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος για να μιλάτε. Πείτε τους ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σε αυτά, όπως και σε άλλα ανθρώπινα όντα, και αν αγωνιστούν και εργαστούν σκληρά, μπορούν να ξυπνήσουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν εξέχοντα μέλη της κοινωνίας. Κάντε τους γνωστό ότι θα πρέπει να επιτύχουν μέσω των δικών τους προσπαθειών. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ορθές ανθρώπινες σχέσεις με τα παιδιά σας με το να τα κολακεύετε. Πολλά παιδιά μισούν ακόμη και τα πράγματα που θέλουν να κάνουν όταν βλέπουν ότι τα κολάκευσαν ώστε να τα κάνουν αυτά.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation Vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)