Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Οι περισσότερες επιθυμίες μας είτε μάς έχουν επιβληθεί είτε έχουν εισαχθεί σε μας

Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας είτε μάς έχουν επιβληθεί είτε έχουν εισαχθεί σε μας.

Οι επιθυμίες που μας έχουν επιβληθεί είναι οι επιθυμίες από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, και άλλα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημιουργούν έντονες τεχνητές επιθυμίες μέσα μας. Είναι μέσα από τέτοιες επιθυμίες που μπαίνουμε σε κίνηση.

Οι σεξουαλικές επιθυμίες μας είναι ως επί το πλείστον επιβεβλημένες επιθυμίες. Κατά μέσο όρο δεν χρειαζόμαστε τόσο πολύ σεξ όσο επιδιδόμαστε. Δεν χρειάζονται τα πολλά αντικείμενα που μαζεύουμε γύρω μας, αλλά επειδή η επιθυμία μάς επιβλήθηκε υπακούμε τις επιθυμίες μας.

Υπάρχουν επίσης εισαγόμενες επιθυμίες, οι οποίες είναι οι επιθυμίες των άλλων ανθρώπων με τους οποίους ταυτιζόμαστε. Μερικές φορές τα σπίτια, οι δημόσιοι χώροι και τα ξενοδοχεία είναι τόσο έντονα με διάφορες επιθυμίες που σχεδόν ταυτιζόμαστε με αυτές, τις κατέχουμε και αρχίζουμε να τις υπακούμε.

Έτσι, ο έλεγχος των επιθυμιών μας έχει μια πολύ θεραπευτική επίδραση στην ζωή μας. Είναι δύσκολο να ελέγξουμε τις πηγές των επιθυμιών, αλλά είναι δυνατόν να έχουμε τον έλεγχο του συναισθηματικού μας φορέα μέσω του εξαγνισμού, και να το κάνουμε ευαίσθητο μόνο σε υψηλότερα αντικείμενα.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Higher Psychism 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)