Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Ο άνθρωπος υποφέρει εξαιτίας του περιεχομένου του υποσυνείδητου νου του

Μερικοί άνθρωποι αποδίδουν τον πόνο τους στο Θείο Θέλημα, ή υποθέτουν ότι ο Θεός τούς κάνει να υποφέρουν έτσι ώστε να κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού. Είναι σαφές ότι ο Θεός δεν έχει τίποτα να κάνει με τον πόνο τους - και η δυστυχία δεν είναι απαραιτήτως ένα εισιτήριο για τον παράδεισο. Ο άνθρωπος υποφέρει εξαιτίας του περιεχομένου του υποσυνείδητου νου του. Υπό την επίδραση του υποσυνείδητου νου, ακόμα του αρέσει να υποφέρει, επειδή το να υποφέρει τον κάνει να νιώθει ότι ένα εσωτερικό "πρήξιμο" θα αποβάλλει το πύον.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να υποφέρει για να διορθώσει τον εαυτό του. Το να αλλάξετε τους ανθρώπους μέσα από τον πόνο είναι μια πολύ παλιά, υποσυνείδητα προερχόμενη και αποτυχημένη μέθοδος που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται επίσημα και νόμιμα. Η τιμωρία ενός ενόχου συμβάλλει επιπλέον στρώματα αρνητικών εγγραφών στο υποσυνείδητό του και τον κάνει χειρότερο για αυτή τη ζωή και για την επόμενη. Υπάρχουν φορές που η τιμωρία ενεργεί ως φύλακας στις πόρτες του υποσυνείδητου νου, αλλά αυτό είναι μόνο για λίγο. Το περιεχόμενο του υποσυνείδητου νου θα κερδίσει τελικά σε δύναμη και για άλλη μια φορά θα ελέγχει τη ζωή του ανθρώπου.

Ο Θεός ποτέ δεν τιμωρεί τον άνθρωπο. Ο Χριστός ήρθε να το αποδείξει αυτό με τη δική Του ζωή σαν παράδειγμα, αλλά οι άνθρωποι δεν το κατάλαβαν αυτό γιατί ο υποσυνείδητος νους τους ήταν γεμάτος με τις εικόνες ενός εκδικητικού Θεού που τιμωρεί και καταστρέφει.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Consciousness vol.2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)