Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Η επιχειρηματική κοινότητα αγνοεί εντελώς αυτούς τους παράγοντες

Ένα άτομο είναι πωλητής αυτοκινήτων. Του έχουν πει ότι τα αυτοκίνητα είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά ξέρει ότι δεν είναι. Αλλά ούτως ή άλλως, για να κρατήσει τη δουλειά του, ο ίδιος αναγκάζει τον εαυτό του να πουλά τα αυτοκίνητα σε πελάτες ως εξαιρετικά οχήματα. Καθώς τα χρόνια περνούν, αυτό το άτομο αισθάνεται μια σύγκρουση μέσα του και αρχίζει να αναγκάζει τον εαυτό του να πουλά τα αυτοκίνητα και παίρνει λιγότερα χρήματα. Τελικά βρίσκεται χωρίς δουλειά. Ποιοι είναι οι χαμένοι; Οι χαμένοι είναι ο άνθρωπος αυτός και το αφεντικό του.

Αν και το αφεντικό του μπορεί να βρει άλλους να αντικαταστήσουν τον εργαζόμενο, τελικά ο ίδιος αισθάνεται ότι υπάρχει μια διάσπαση μέσα του, γιατί καταλαβαίνει ότι δεν πουλά το καλύτερο, αλλά ένα μέτριο αντικείμενο, σαν να ήταν το καλύτερο. Αυτή η εσωτερική σύγκρουση κάνει τελικά τον άνθρωπο να εγκαταλείψει τη δουλειά του και τώρα έχουμε ακόμη έναν άνεργο. Αν συνεχίσει να εργάζεται ενάντια στα συναισθήματά του, μπορεί να βγάζει τα χρήματα, αλλά θα τα δώσει στα νοσοκομεία.

Κάθε φορά που έχουμε σχίσματα μέσα μας, φέρνουμε την αποτυχία στους εαυτούς μας και σε εκείνους για τους οποίους εργαζόμαστε. Η επιχειρηματική κοινότητα αγνοεί εντελώς αυτούς τους παράγοντες, και ως εκ τούτου η οικονομική αποτυχία παντού.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.3, p.50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)