Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Σημάδια συναισθηματικής υγείας

1. Ένα άτομο με υγιές συναισθηματικό σώμα δεν μισεί. Εάν είστε γεμάτοι μίσος και δεν μπορείτε να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε, είστε πραγματικά άρρωστοι και θα κάνετε όχι μόνο την δική σας ζωή δυστυχισμένη αλλά και τις ζωές των άλλων.

Το μίσος είναι μια αρρώστια του συναισθηματικού σώματος. Αυτή η αρρώστια διασπείρει μικρόβια που μολύνουν τα αστρικά σώματα των άλλων ανθρώπων και κάνει τη ζωή τους δυστυχισμένη. Είναι πολύ περίεργο που οι άνθρωποι μισούν στο όνομα των ιδανικών τους, της αγάπης τους, των αξιών τους... και υποπίπτουν σε τρομερή διαστροφή. Το μίσος τους τους οδηγεί σε επιβλαβείς πράξεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι διαβολικές τους προθέσεις. Απ’ τη στιγμή που το αστρικό σώμα θα μολυνθεί με μίσος, εμποδίζει το φως της λογικής· ελέγχει το σώμα και το εξαναγκάζει να ικανοποιήσει την ανοησία του.

Οι περισσότερες εκφυλιστικές παθήσεις είναι το αποτέλεσμα ασθενειών του αστρικού σώματος.


2. Η φαντασία σας είναι θετική. Η φαντασία συνδέεται με το συναισθηματικό σώμα και το νευρικό σύστημα. Όταν το συναισθηματικό σας σώμα δεν είναι υγιές, φαντάζεστε αρνητικά πράγματα. Ένας μικρός θόρυβος μετατρέπεται σε μια επίθεση από έναν εχθρό. Μια μικρή σκιά γίνεται το σημάδι μιας θύελλας. Μεγαλοποιείτε τα πράγματα στην αρνητική τους πλευρά σε τέτοιο βαθμό που γίνεστε το πρώτο θύμα της αρνητικής σας φαντασίας.

Η αρνητική φαντασία υποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλές αναταραχές στο συναισθηματικό σας όχημα. Μπορεί να υπάρχει συμφόρηση, δυσλειτουργία αστρικών κέντρων, ψυχώσεις, ή διάφορες διαταραχές.

Είναι δυνατό να θεραπεύσετε το αστρικό σας σώμα με το να εξασκηθείτε στην θετική φαντασία. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, προσπαθήστε να φαντάζεστε θετικά πράγματα. Φορτίστε την φαντασία σας με ελπίδα, όραμα και μελλοντική επιτυχία.

Εάν το συναισθηματικό σας σώμα δεν είναι υγιές, δεν μπορείτε να έχετε ένα υγιές φυσικό σώμα, υγιή συμπεριφορά ή μια υγιή ζωή.

Οι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν εκείνα τα άτομα που δεν είναι υγιή σωματικά, αλλά δεν ενδιαφέρονται εάν το συναισθηματικό σώμα του ατόμου είναι άρρωστο. Ένα άρρωστο συναισθηματικό σώμα διασπείρει ψυχικά μικρόβια και φέρνει ατυχίες και αρνητικές δυνάμεις στην περιοχή όπου το άτομο ζει και εργάζεται.


3. Ένα συναισθηματικά υγιές άτομο δεν έχει καθόλου ζήλια. Χαίρεται για την ομορφιά και τις επιτυχίες των άλλων, και αισθάνεται ένα με αυτούς. Ένα συναισθηματικά υγιές άτομο χαίρεται για την επιτυχία των άλλων ανθρώπων περισσότερο από ό, τι για τις δικές του επιτυχίες.

Τα ζηλότυπα άτομα σταδιακά πέφτουν στην παγίδα διαφόρων ασθενειών, διότι η ζήλια καταναλώνει φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο στον οργανισμό.

Παρακολουθήστε προσεκτικά και δείτε τι συμβαίνει σε ένα ζηλότυπο άτομο. Οι άνθρωποι τον απορρίπτουν, και αρχίζει να πέφτει σε δύσκολες καταστάσεις. Αμέσως όταν αισθάνεστε την έλξη της ζήλιας μέσα σας, προσπαθήστε να ευλογήσετε το άτομο και ταυτιστείτε με αυτόν. Προσπαθήστε να αντιληφθείτε ότι "οι γιοι των ανθρώπων είναι ένα, και εγώ είμαι ένα με αυτούς".


4. Κάποιος θεωρείται συναισθηματικά υγιής εάν δεν επιτίθεται σε αντικείμενα ή πρόσωπα. Για παράδειγμα, μια φορά είδα έναν νεαρό άνδρα να χτυπά το γόνατό του σε μια καρέκλα. Έγινε τόσο έξαλλος ώστε σήκωσε την καρέκλα στον αέρα, τη χτύπησε κάτω και τη κατέστρεψε ... επειδή η καρέκλα ήταν ένοχη που χτύπησε το γόνατό του!

Οι συναισθηματικά άρρωστοι άνθρωποι επιτίθενται σε άλλους ανθρώπους για φανταστικούς λόγους ή για κανένα απολύτως λόγο. Δημιουργούν βρώμικα κουτσομπολιά. Γράφουν κακά άρθρα για να καταστρέψουν τη φήμη και την υπόληψή σας. Σας εκβιάζουν και διασπείρουν ψυχικό δηλητήριο στο χώρο με τη φαντασία και τις εκφράσεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δυστυχισμένες σχέσεις, δυστυχισμένες οικογένειες και δυστυχισμένα σώματα. Οι συναισθηματικές διαταραχές παίρνουν χρόνο για να έρθουν σιγά σιγά στην επιφάνεια του σώματος με τη μορφή πολλών ασθενειών.


5. Αν είστε υγιείς συναισθηματικά, δεν πέφτετε ποτέ σε κατάθλιψη. Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα αισθάνεται πάντα χαρούμενο. Η κατάθλιψη εκδηλώνεται για πρώτη φορά στο συναισθηματικό σώμα, αλλά η αιτία του μπορεί να είναι ριζωμένη στο φυσικό και νοητικό σώμα. Το άτομο πρέπει να βρει την αιτία και να την εξαλείψει πριν απλώσει τις ρίζες τις.

Η κατάθλιψη είναι επίσης ένα σημάδι ότι υπάρχει διαρροή στο συναισθηματικό σας σώμα. Ισχυρές επιθυμίες, ονειροπόληση και βρώμικη φαντασία κάνουν να διαρρέει ένα μεγάλο ποσό αστρικής ενέργειας.


6. Αν είστε συναισθηματικά υγιείς, δεν διεγείρεστε μηχανικά. Για παράδειγμα, αν είστε συναισθηματικά υγιείς, ένα μπουκάλι ουίσκι δεν σας ενθουσιάζει και δεν σας κάνει να το πιείτε. Ένα γυμνό άτομο δεν μπορεί να σας ερεθίσει, εκτός αν εσείς αποφασίσετε να ερεθιστείτε. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που χάνουν τον έλεγχό τους με τον πρώτο πειρασμό.

Κάποιος σταματά το κάπνισμα ή τη χρήση ναρκωτικών· τότε ξεκινά και πάλι, επειδή η σύντροφός του του θύμισε να καπνίσει ή να κάνει χρήση ναρκωτικών. Βλέπετε ανθρώπους διεγερμένους όλη την ώρα από τις ειδήσεις που ακούνε, από τις ταινίες που βλέπουν. Λόγω αυτής της ασθένειας του συναισθηματικού σώματος, οι άνθρωποι τους εκμεταλλεύονται και τους χρησιμοποιούν· εκμεταλλεύονται τα χρήματα, το σώμα, το χρόνο και την ενέργειά τους.

Αν κάποιος δεν έχει τον έλεγχο του συναισθηματικού του σώματος, αργά ή γρήγορα γίνεται σκλάβος των άλλων.

Οι διαταραχές σε οποιοδήποτε φορέα κάνουν τον ιδιοκτήτη να χάνει τον έλεγχό του πάνω στον φορέα. Κάθε φορέας μπορεί να ελεγχθεί αν είναι υγιής και σταθερός.


7. Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα δεν τρέφει φθόνο. Ο φθόνος είναι σαν ένας θύλακας αέρα στο συναισθηματικό σώμα σας, ή μερικές φορές μοιάζει με ένα έλκος. Αυτό το κενό αέρος ή το έλκος είναι η αιτία πολλών διαταραχών στο αδενικό σύστημά σας. Σκλήρυνση των αδένων προκαλείται από τέτοιες συνθήκες.


8. Αν είστε συναισθηματικά υγιής, ο ερεθισμός [εκνευρισμός] δεν μπορεί να διεισδύσει στο σώμα σας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να σας ερεθίσουν και να προσπαθήσουν να σας ελέγξουν μέσω του ερεθισμού σας. Οι συναισθηματικά ερεθισμένοι άνθρωποι διαχέουν δηλητήριο στο περιβάλλον τους. Ακόμη και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν μεταφέρουν ένα τεράστιο ποσό δηλητηρίου.

Ο ερεθισμός είναι ένα σημάδι ότι τα αστρικά σας κέντρα δεν είναι ισορροπημένα και συγχρονισμένα, και ότι μεταδίδουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει.


9. Εάν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές, είστε πάντα ήρεμοι· ακόμα και σε προκλητικές συνθήκες δεν χάνετε την ηρεμία σας. Λόγω της αναταραγμένης αστρικής τους κατάστασης, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ζουν σε διαρκή διέγερση. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας αναστατώνουν και να σας εξάπτουν, έτσι ώστε να αυξήσουν τη δική τους διέγερση και αναταραχή. Αλλά ένα υγιές συναισθηματικά άτομο παρατηρεί τέτοιους ανθρώπους και δεν χάνει την ηρεμία του.

Η έλλειψη ηρεμίας στο συναισθηματικό σώμα είναι ένα σημάδι ότι υπάρχουν πολλές πληγές στο σώμα ή ευαίσθητα σημεία στο συναισθηματικό σώμα. Όταν αυτές οι πληγές και τα ευαίσθητα σημεία ερεθίζονται συνεχώς, δημιουργούν έλκη, όγκους, και ακόμα και καρκίνο στο φυσικό σώμα. Κάποιος μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του από πολλές ασθένειες αν προσπαθήσει αρκετά σκληρά να καλλιεργήσει την ηρεμία στη φύση του.

Σε πολλά αθλήματα, όταν το συναισθηματικό σώμα είναι ήρεμο, η νίκη είναι εξασφαλισμένη· αλλά εάν το συναισθηματικό σώμα χάνει την ηρεμία του, η ήττα είναι πολύ κοντά.


10. Αν το συναισθηματικό σώμα είναι υγιές, αναπνέετε βαθιά. Η βαθιά αναπνοή είναι ένα σημάδι συναισθηματικής υγείας. Καθημερινά, να σταματάτε και να ελέγχετε την αναπνοή σας. Αν είναι επιφανειακή ή ρηχή, υπάρχει κάτι λάθος στο συναισθηματικό σώμα σας.

Πολλές σωματικές και συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να θεραπευτούν μέσα από τη βαθιά αναπνοή. Η βαθιά αναπνοή δεν είναι ένα σωματικό φαινόμενο. Είναι ένα αιθερικό και αστρικό φαινόμενο. Τα κέντρα της αναπνοής ελέγχονται από το αστρικό πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος που με κάθε συναίσθημα η αναπνοή μας περνά μέσα από μια αλλαγή.

Κάθε είδους συναίσθημα έχει τον δικό του κύκλο αναπνοής, τον ρυθμό αναπνοής του. Η ρηχή αναπνοή είναι το σημάδι ότι υπάρχει κάποια απόφραξη στα κέντρα ή ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ του συναισθηματικού και αιθερικού κέντρου και των φυσικών γάγγλιων.

Η αναπνοή καίει τη φυσική μόλυνση και επίσης την αστρική και νοητική μόλυνση. Αν δεν αναπνέετε βαθιά, η μόλυνση αυξάνεται στο σύστημά σας.


11. Εάν ένα άτομο έχει υγιές συναισθηματικό σώμα, δεν υπόκειται σε εφιάλτες. Οι εφιάλτες είναι σημάδι ότι υπάρχουν διαταραχές, ασθένεια και αναταράξεις στο αστρικό σώμα σας.
Οι εφιάλτες σας προειδοποιούν να ελέγξετε

α. τη σωματική συμπεριφορά σας
β. τη συναισθηματική συμπεριφορά σας
γ. το περιβάλλον
δ. τα πράγματα που διαβάζετε, παρακολουθείτε ή ακούτε.

Αν αυτά τα πράγματα δεν είναι σε καλή κατάσταση, αργά ή γρήγορα θα πέσετε σε συναισθηματική αναταραχή, η οποία θα εκδηλωθεί ως εφιάλτες.

Οι εφιάλτες μερικές φορές συμβαίνουν όταν η αστρική πόρτα σας έχει αποκλειστεί από βίαιες ή εγκληματικές εικόνες. Αμέσως όταν προσπαθείτε να εισέλθετε, αναπηδάτε πίσω στο αιθερικό ή φυσικό σώμα· και αν πιαστείτε σε αυτές τις εικόνες, θα περάσετε μέσα από έναν πραγματικό εφιάλτη. Οι εφιάλτες προκαλούνται επίσης από αστρικές οντότητες που μπλοκάρουν το αστρικό πέρασμα. Μπορούν να καταλάβουν το πέρασμα, λόγω της αστρικής ακαθαρσίας σας.

Κάθε είδος ονείρου σχηματίζεται στην οθόνη του αιθερικού εγκεφάλου σας. Το φως του νου ή της ψυχής προβάλλει σε αυτή την οθόνη αρνητικά - εικόνες που σχηματίζονται από τις πράξεις σας, τα λόγια, τις σκέψεις, τη φαντασία και την ονειροπόληση - και έχετε την προβολή ως όνειρα ή εφιάλτες. Αν τα αρνητικά σας περιέχουν άσχημες, φοβισμένες, επικίνδυνες ή παραμορφωμένες εικόνες ή εμπειρίες, κατά το χρόνο του ύπνου όλα αυτά θα προβληθούν στην οθόνη του αιθερικού εγκεφάλου σας,

Οι εφιάλτες ποτέ δεν θα συμβούν εάν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές και όχι μολυσμένο με εγκληματικές και αρνητικές εικόνες. Οι εφιάλτες είναι μια προειδοποίηση για να ελέγξετε τη συμπεριφορά σας, τις επαφές και τη φαντασία σας.


12. Αν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές, κοιμάστε βαθιά και ήρεμα. Όσοι έχουν μια καθαρή συνείδηση, αυτοί που είναι αβλαβείς και δίκαιοι, και εκείνοι που είναι γεμάτοι συμπόνια και ευγνωμοσύνη, κοιμούνται ήρεμα και βαθιά.

Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα σας προστατεύει από πολλές επιθέσεις στο αστρικό πεδίο. Στο φυσικό πεδίο, ένα άρρωστο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με χαρά και υπόκειται σε πολλά ατυχήματα· το ίδιο ισχύει και για το αστρικό σώμα. Αν το αστρικό σώμα είναι άρρωστο, πληγώνει τον εαυτό του· προσκαλεί πολλές επιθέσεις, και περιστασιακά αστρικά ρεύματα μεταφέρουν το άτομο μακριά και το χτυπούν από τον ένα βράχο στον άλλο. Μια τέτοια αστρική κατάσταση δεν αφήνει το σώμα να κοιμηθεί καλά και ήρεμα.

Ο ύπνος μας επίσης διαταράσσεται αν το αστρικό σώμα μας είναι γεμάτο από σεξουαλικές ή υλιστικές επιθυμίες, ή γεμάτο μίσος και εκδίκηση. Οι επιθυμίες μας μετατρέπονται σε αστρικές μορφές, και όταν μπαίνουμε στο αστρικό πεδίο μας ελέγχουν και μας τραβούν στα αντικείμενα των επιθυμιών μας. Στη συνέχεια, αν τα αντικείμενα των επιθυμιών μας μας απωθούν ή μας επιτίθενται, και αν η υποσυνείδητη ηθική μας μας προειδοποιεί, ο ύπνος μας διαταράσσεται.

Εικόνες μίσους και εκδίκησης δημιουργούν τρομερές διαταραχές στο αστρικό μας σώμα και στο αστρικό πεδίο όταν μπαίνουμε εκεί την ώρα του ύπνου. Έλκουν πολλές αρνητικές δυνάμεις προς το μέρος μας, που συχνά μας κατέχουν, προκαλώντας τρομερή διαταραχή στον ύπνο μας.

Κύματα μίσους και εκδίκησης βλάπτουν τα αστρικά κέντρα και μερικές φορές τα καίνε εντελώς, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για πολλές κακές ασθένειες στη ζωή μας.


13. Αν είστε αστρικά υγιείς, δεν ενεργείτε ως ενδιάμεσο, μέντιουμ ή "κανάλι", και δεν έχετε επαφή με τους νεκρούς. Αυτά τα φαινόμενα είναι το αποτέλεσμα ανθυγιεινών συνθηκών στο αστρικό σώμα.

Αν είστε ένα ενδιάμεσο, το αστρικό σώμα σας είναι κατειλημμένο από αστρικές οντότητες χαμηλής τάξης, επειδή οι οντότητες υψηλής τάξης ποτέ δεν καταλαμβάνουν το αστρικό σώμα ενός ζωντανού όντος. Τέτοιες χαμηλής τάξης αστρικές οντότητες μεταδίδουν στο σώμα σας ψυχικά μικρόβια, τα οποία αναπτύσσονται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και σας οδηγούν σε διάφορα προβλήματα. Κατέχουν το σώμα σας και ελέγχουν τη ζωή σας στο φυσικό πεδίο.

Αν θέλετε να έχετε ένα υγιές συναισθηματικό σώμα, να προσέχετε τις μεντιουμιστικές δραστηριότητες. Μείνετε μακριά από "κανάλια" και εκείνους που ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχικές επαφές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ψεύτες και αστρικά άρρωστοι άνθρωποι, και μπορούν να σας μολύνουν με τη ρύπανσή τους.


14. Εάν είστε υγιείς συναισθηματικά, έχετε ενθουσιασμό και χαρά σε όλα όσα κάνετε. Όταν χάσετε τον ενθουσιασμό ή τη χαρά σας, αυτό σημαίνει ότι το συναισθηματικό σώμα σας περνά κρίση.


15. Εάν το συναισθηματικό σώμα σας είναι υγιές, ερμηνεύετε τα πράγματα στο αληθινό τους φως. Δεν υπερβάλλετε ή μπερδεύετε α πράγματα. Παίρνετε τα πράγματα όπως είναι, και παραμένετε ήρεμοι.


16. Εάν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές, δεν απορροφάτε τους πόνους, τα προβλήματα, τις θλίψεις και τα βάσανα άλλων ανθρώπων και δεν ταυτίζεστε μαζί τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας λείπει η συμπόνια, η παρατήρηση και η επίγνωση· αλλά καταλαβαίνετε τις καταστάσεις τους και λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για να τους βοηθήσετε αν χρειάζονται βοήθεια.

Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα δεν τραβάει πάνω του τις ανθυγιεινές συναισθηματικές συνθήκες των άλλων. Διατηρεί μια απόσταση.


17. Εάν το συναισθηματικό σώμα σας είναι υγιές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε συναίσθημα θέλετε. Κανένα συναίσθημα δεν σας ελέγχει. Το ελέγχετε. Εάν ελέγχεστε από τη φαντασία σας, δεν είστε υγιείς. Ένας υγιής άνθρωπος δεν χάνει ποτέ τον έλεγχό του πάνω στα σώματά του.


18. Αν είστε συναισθηματικά υγιείς, αγαπάτε την ομορφιά, το ρυθμό και την αρμονία σε χρώματα, ήχο και κινήσεις. Σε ένα μη άρρωστο συναισθηματικό σώμα αρέσει η παραμόρφωση, η ασχήμια και ο θόρυβος. Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα απολαμβάνει την ομορφιά της Φύσης και των ανθρώπων και των πραγμάτων. Ένα άτομο με ένα υγιές συναισθηματικό σώμα συντονίζεται πάντα με τη Φύση. Αγαπά τα ηλιοβασιλέματα, τις ανατολές, τα ποτάμια, τα δάση, τα πουλιά, τα ζώα και όλους τους ανθρώπους.


19. Ένα άτομο με ένα υγιές συναισθηματικό σώμα ενθαρρύνει τους άλλους να επιτύχουν και να προχωρήσουν. Ποτέ δεν αποθαρρύνει τους ανθρώπους. Βρίσκει πάντοτε έναν λόγο για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι αισθάνονται τις υγιείς ακτινοβολίες του αστρικού του σώματος και συχνά λαμβάνουν τροφή από αυτούς.


Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια των συναισθηματικώς υγιών και χαρούμενων ατόμων.-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)