Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Μια καλή πράξη που προσφέρεται με ιδιοτελές συμφέρον...

Όσοι ανησυχούν και υποστηρίζουν ότι τα καλά έργα τους, οι συνεισφορές, οι προσφορές, τα δώρα και οι υπηρεσίες τους δεν αναγνωρίζονται και δεν ανταμείβονται, καθιστούν σαφές ότι εργαζόντουσαν για το εγώ τους, την αναγνώρισή τους και την ματαιοδοξία τους, για το δικό τους συμφέρον.

Μια καλή πράξη που προσφέρεται με ιδιοτελές συμφέρον φέρνει καλά αποτελέσματα σε εκείνους στους οποίους προσφέρεται, αλλά κακή τύχη σε εκείνον που την προσέφερε.

Σε μια τέτοια περίπτωση η καλή εργασία δόθηκε στο άτομο ως χρέος του παρελθόντος για το οποίο ο οφειλέτης δεν έχει δικαίωμα να αναμείνει ανταμοιβή.

Επειδή η καλή του πράξη μολύνθηκε από το συμφέρον του, η μόλυνση επέστρεψε σε αυτόν και προκάλεσε διάφορα προβλήματα στη φύση του. Και αθώα σκέφτεται: "Έκανα τόσα πολλά καλά, αλλά αντιμετωπίζω κακοτυχία και κανείς δεν μου δίνει καμία αναγνώριση."

Οι καλές σκέψεις, οι καλές πράξεις, τα καλά λόγια και η καλή εξυπηρέτηση μπορούν να φέρουν ανταμοιβή μόνο όταν πίσω τους υπάρχει ανιδιοτέλεια, αποταύτιση, συμπόνια και αυτοθυσία. Διαφορετικά οι ζυγαριές του κάρμα τις μετράνε ως επικίνδυνες προσπάθειες για να βλάψουν τα θύματα του εγώ, της ματαιοδοξίας και του ιδιοτελούς συμφέροντός τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Esoteric Science of Healing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)