Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Όταν οι άνθρωποι μας κολακεύουν, πώς μπορούμε να το εμποδίσουμε αυτό από το να χτίσει το εγώ μας;

Ερ: Όταν οι άνθρωποι μας κολακεύουν ή μας κάνουν κοπλιμέντα, πώς μπορούμε να το εμποδίσουμε αυτό από το να χτίσει το εγώ μας;

Α: Δεν μπορείτε να σταματήσετε το άτομο. Το άτομο θα πει, "σε αγαπώ, είσαι τόσο όμορφη". Τους δίνετε αυτοκίνητα. Τους γράφετε γράμματα για να τους κολακεύσετε. Είναι αηδιαστικό. Τους ενθαρρύνετε στη στάση τους. Πρέπει να προσέξετε τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να ελέγξετε άλλους.

Πρέπει να παρακολουθείτε την αντίδρασή σας, είτε ανταποκρίνεστε είτε αντιδράτε. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντιδράσετε. Πρέπει να πείτε, "Δεν είμαι πραγματικά αυτός ο άνθρωπος τον οποίο εγκωμιάζετε".

Ένας σοφός είπε: "Όποτε ένας άνθρωπος με εγκωμιάζει, θυμάμαι τις αμαρτίες μου". Θυμάστε τις αμαρτίες σας - για παράδειγμα, όταν κάποιος μου λέει, "Είστε ο πιο υπέροχος αυτό κι εκείνο," θυμάμαι τι έκανα λάθος στο παρελθόν. Λέω, "Α, αυτό είναι ψευδής έπαινος." Μπορείτε να ξεφύγετε έτσι. Δεν τα ακούτε πια. Γιατί με κολακεύεις; "Είστε ο πιο ειλικρινής άνθρωπος." Αλήθεια; Ίσως να έκανα στο παρελθόν πολλά ανέντιμα πράγματα. Το θυμάμαι αυτό. Όταν θυμάμαι, δεν δίνω προσοχή στην κολακεία τους. Αυτή είναι η πρώτη πρακτική απάντηση.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Self-Actualization & Self-Mastery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)