Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ο διαλογισμός θεραπεύει πολλά ψυχολογικά προβλήματα

Ο διαλογισμός θεραπεύει επίσης πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Μια κυρία ήρθε να με δει γιατί είχε κάνει πολλές ιατρικές εξετάσεις, καθώς και ψυχολογικούς και ψυχιατρικούς ελέγχους, χωρίς να βρει με επιτυχία την αιτία της κατάθλιψής της. Παρόλο που οι γιατροί ήταν σε θέση να δώσουν στην κατάστασή της πολλά ενδιαφέροντα καινούργια ονόματα, ήταν ακόμη σε κατάθλιψη. Αφού συζήτησε μαζί μου τα προβλήματα που είχε, της είπα, "Ξέρετε γιατί έχετε κατάθλιψη; Απλά σκεφτείτε το και θα εκπλαγείτε. Η κατάθλιψή σας είναι το αποτέλεσμα του ότι έχετε ένα μεγάλο όραμα και δεν είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε αυτό το όραμα." Άρχισε να κλαίει όταν συνειδητοποίησε πόσο αλήθεια ήταν αυτό.

Όταν η ψυχή ενός ανθρώπου αρχίζει να ανταποκρίνεται στο όραμα ότι η ζωή όπως την ξέρει, δεν είναι μόνο αυτό που υπάρχει στη ζωή, ότι ζει σε μιζέρια, αλλά κάτι άλλο την καλεί, γίνεται καταθλιπτικός. Βλέπει το χάος και το απεχθάνεται, αλλά, παρόλα αυτά, ζει σε αυτό. Σε αυτό το σημείο το Πνεύμα επαναστατεί και ασκεί ισχυρή πίεση στην προσωπικότητα. Αυτό το βιώνει το άτομο ως κατάθλιψη.

Η λύση είναι ο διαλογισμός: η τεχνική όπου σιγά-σιγά επιτρέπει το άτομο στον εαυτό του να συγχωνευτεί με το όραμά του και να το πραγματοποιήσει. Όσο πιο ικανός είναι να πραγματοποιήσει το όραμά του, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεται. Η εργασία και ο ενθουσιασμός του αυξάνονται και διαπιστώνει ότι δεν έχει πλέον το χρόνο ούτε την τάση να καταθλιβεί.

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το όραμα είναι "κάπου εκεί έξω", αλλά δεν είναι. Το όραμα που αισθανόμαστε είναι μέσα μας· είναι η Εσωτερική μας Δόξα, το δυναμικό μας για πνευματική ευδαιμονία. Όταν κάποιος το φέρνει σε πραγμάτωση, δεν είναι ποτέ καταθλιπτικός, επειδή το Πνεύμα δεν είναι ικανό για κατάθλιψη. Είναι η Παντοδύναμη Παρουσία που είναι παντού, σε όλα. Πώς θα μπορούσε να καταθλιβεί η Θειότητα;


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Meditation vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)