Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Όταν μιλάμε για διαλογισμό, προσπαθούμε να αποτρέψουμε έναν μεγάλο κίνδυνο

Όταν μιλάμε για διαλογισμό, προσπαθούμε να αποτρέψουμε έναν μεγάλο κίνδυνο στον οποίο η ανθρωπότητα έχει ήδη εισέλθει. Αυτός ο κίνδυνος είναι οι άνθρωποι να γίνουν μηχανές μέσω των οποίων άλλοι άνθρωποι σκέφτονται, μιλούν και ενεργούν. Η πλειοψηφία της ανθρωπότητας τώρα πέφτει σε αυτόν τον κίνδυνο.

Ο διαλογισμός κάνει ένα άτομο ελεύθερα σκεπτόμενο. Μέσω του διαλογισμού, δεν σκέφτεται μόνο, αλλά επικαλείται και ενορατικό φως. Το ενορατικό φως του δίνει κατεύθυνση. Η σκέψη τού δίνει τη δυνατότητα να ακολουθεί την κατεύθυνση που επιλέγει χωρίς να επηρεάζεται από άλλους.

Οι εχθροί της ανθρωπότητας, αυτοί οι εγκληματίες των οποίων ο μόνος στόχος είναι να ικανοποιούν τις δικές τους ματαιοδοξίες, διακαώς επιτίθενται σε εκείνους που ξέρουν πώς να σκέφτονται. Προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε μηχανήματα που δεν έχουν καμία θέληση ή κατεύθυνση, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιούν όπως θέλουν. Ο διαλογισμός μάς προστατεύει από το να πέσουμε σε μια τέτοια παγίδα γιατί μέσω του διαλογισμού αναπτύσσουμε τη σκέψη μας. Με τη σκέψη μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, και με την ενόραση μπορούμε να διεισδύσουμε στα κίνητρα των καρδιών των ανθρώπων.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Meditation vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)