Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε καλά για όσους έχουν αφήσει το σώμα τους

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε καλά για όσους έχουν αφήσει το σώμα τους. Ακόμα κι αν είχαν πολύ λίγα καλά στη ζωή τους, πρέπει αυτά να τονιστούν, και οτιδήποτε άλλο πρέπει να ξεχαστεί. Κι αυτό γιατί η ανάμνηση των σκοτεινών αρχείων της ζωής τους είτε τα εντυπώνει ξανά πάνω στη ψυχή τους είτε τους δίνει έντονο πόνο. Επιπλέον, πρέπει να τους συγχωρέσουν όσοι είναι ακόμα ζωντανοί. Η συγχώρεση τους απελευθερώνει από πολλές αλυσίδες. Οι σκέψεις μπορούν να φτάσουν σε αυτούς στιγμιαία και ακούν τις σκέψεις μας και νομίζουν ότι μιλάμε απευθείας μαζί τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκέψεις και τα λόγια μας πρέπει να φέρουν ευλογίες, συγχώρεση και ευχές για τη μελλοντική ευτυχία των αναχωρημένων.

Είναι πολύ καλό να επαναλαμβάνουμε το ακόλουθο μάντραμ κάθε φορά που οι μνήμες των αποθανόντων έρχονται στο νου μας: "Είθε να είναι ευλογημένη η ψυχή τους και να προχωρούν στον δρόμο της φώτισης". Ένα τέτοιο μάντραμ, αν προφέρεται με ειλικρινή επιθυμία και αγάπη, ανθίζει στο μονοπάτι τους σαν κρίνοι φωτός.

Πρέπει να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη και να τους ωθούμε να ασκούν όλες τις αρετές που πιθανώς είχαν ενώ ήταν στη γη. Δεν πρέπει να συζητιούνται ούτε να αναφέρονται τα ελαττώματα των αναχωρημένων, επειδή αυτές οι συνομιλίες διεγείρουν τους σπόρους των ελαττωμάτων τους, ειδικά αν βρίσκονται στα κατώτερα στρώματα του αστρικού πεδίου.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Other Worlds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)