Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Ο ανταγωνισμός δεν είναι για τους μαθητές

Ο ανταγωνισμός δεν είναι για τους μαθητές. Αντίθετα, καθώς γίνεστε πιο κοντινοί μαθητές του Χριστού, προσπαθείτε να κάνετε τους άλλους ανθρώπους πιο όμορφους από ότι είστε εσείς. Θυσιάζετε τον εαυτό σας. Ο Θιβετανός Δάσκαλος λέει ότι οι μαθητές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη κι εκείνοι δεν προοδεύουν επειδή έχουν τόσα πολλά να κάνουν για τους άλλους ώστε να τους κάνουν να προοδεύσουν, που ξεχνούν τελείως τους εαυτούς τους. Εξαιτίας αυτής της αυτό-λησμονιάς, λαμβάνουν μύηση χωρίς να συνειδητοποιούν ότι πήραν μύηση.

Εάν με υπηρετείτε για κάποιο λόγο, για κάποια προσδοκία, δεν πρόκειται να πάρετε μύηση. Αλλά αν ξεχάσετε εντελώς τον εαυτό σας, ξαφνικά θα βρεθείτε σε υψηλότερα επίπεδα επειδή τα καταφέρατε - ξεχάσατε τον εαυτό σας. Ο ανταγωνισμός δεν είναι για τους μαθητές, για τις μυήσεις, για τη πνευματική ατραπό. Αυτή είναι η εγκόσμια ατραπός και είναι μια σατανική ατραπός. Οι άνθρωποι δεν το βλέπουν, επειδή στον ανταγωνισμό αρχίζουν να επωφελούνται και αυτό το όφελος τους δελεάζει, τους τυφλώνει. Τελικά τι συμβαίνει; Όλοι χάνουν επειδή όλοι ανταγωνίζονται.

Στον ανταγωνισμό υπάρχει μίσος, υπάρχει εκδίκηση, υπάρχει ζήλια, υπάρχει δικά μου και δικά σου, υπάρχουν κόλπα, υπάρχει βία· υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα και το βλέπετε. Τι κάνει τώρα ο κόσμος; Ανταγωνίζεται. Είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάθε στιγμή είναι μέσα στα κόκαλά μας. Αυτός ο ιός μπήκε. Ανταγωνιζόμαστε. "Μιλώ καλύτερα από αυτήν. Είμαι ντυμένος καλύτερα από αυτήν. Τα μαλλιά μου είναι καλύτερα από τα δικά τους." Ανταγωνίζεστε ασυνείδητα. Υποσυνείδητα είστε σε αυτό. Μπορείτε να ανταγωνιστείτε με ένα μόνο πράγμα: Πώς μπορώ να είμαι σαν τον Χριστό; Ελάτε, ανταγωνιστείτε.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Meditation vol.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)