Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Στο μέλλον το στρατιωτικό μας σύστημα θα ελέγχεται με τη σκέψη

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ας πούμε σε πεντακόσια χρόνια, ολόκληρο το στρατιωτικό μας σύστημα θα ελέγχεται με τη σκέψη. Οι πόλεμοι θα μεταφερθούν στο νοητικό πεδίο και τα φυσικά και αστρικά όπλα θα καταστούν εντελώς απαρχαιωμένα. Οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκέψης τους για να πολεμούν ή να συνεργάζονται. Ο διαλογισμός είναι η εκπαίδευση για να μάθετε τη συνεργασία. Όσοι δεν μαθαίνουν διαλογισμό αλλά καλλιεργούν το μυαλό τους θα θεωρούνται οι αποτυχίες της εξέλιξης.

Αυτή τη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας όλοι αναγκάζονται να σκεφτούν. Η σκέψη έχει διαβαθμίσεις. Όσο πιο βαθιά σκέφτεται ένας άνθρωπος, τόσο πιο μακρύτερα εξελίσσεται στο πνευματικό μονοπάτι και σταδιακά γίνεται ένας από τους καθοδηγητές, Δασκάλους και ηγέτες της ανθρωπότητας.

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι όλες αυτές οι συγκρούσεις που συμβαίνουν στους δρόμους και όλα αυτά τα στρατιωτικά κινήματα που ενεργούν στα πεδία των μαχών δεν έχουν καμία σχέση με υποκειμενικά κινήματα που συμβαίνουν στη συνειδητότητα της ανθρωπότητας. Στην πραγματικότητα, η ίδια η αιτία αυτών των κινημάτων είναι η εξελικτική ανάπτυξη του πνεύματος της ελευθερίας, η οποία συστηματικά και κυκλικά καταστρέφει όλες εκείνες τις σκεπτομορφές που διαιωνίζουν την τυραννία σε όλες τις μορφές της - πολιτική, θρησκευτική και οικονομική και που τρέφουν την χωριστικότητα και την έχθρα μεταξύ των εθνών. 


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Meditation vol.3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)