Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Η νέα εκπαίδευση θα διδάσκει την επιστήμη της ομορφιάς

Η νέα εκπαίδευση θα διδάσκει την επιστήμη της ομορφιάς. Από την παιδική ηλικία έως την ηλικία των 70-80, οι άνθρωποι θα μελετούν την επιστήμη της ομορφιάς. Για παράδειγμα, η ομορφιά του πώς να περπατάει κανείς θα διδαχθεί. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να διδάσκουμε στα παιδιά μας πώς να περπατούν και να κινούνται με όμορφους τρόπους. Δεν τους έχουμε διδάξει ακόμα πώς να είναι όμορφοι στα αισθήματα και τα συναισθήματα. Αντ' αυτού έχουμε διδάξει στα παιδιά μας πώς να ζηλεύουν και να θυμώνουν, ώστε να προστατεύονται. Έχουμε πει πράγματα όπως: "Ξέρεις, γιε μου, είσαι ο βασιλιάς. Μην σκέφτεσαι τους άλλους, αλλά μόνο τον εαυτό σου." Με τέτοιες νοοτροπίες, έχουμε διδάξει στα παιδιά μας να είναι απρόσεκτοι απέναντι στους άλλους.

Η εκπαίδευση πρέπει να διδάσκει την επιστήμη της ομορφιάς στη σκέψη. Κάθε φορά που σκέφτεστε μια άσχημη σκέψη, ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο, θα δηλητηριάζεστε επειδή η ασχήμια μολύνει τη συνειδητότητά σας. Αν πιάσατε τον εαυτό σας να σκέφτεστε μια άσχημη σκέψη, αλλάξατε αυτή τη σκέψη σε μια όμορφη σκέψη; Εάν δεν το κάνατε, ηττήθηκε ο εαυτός σας μέσα στον εαυτό σας.

Η εκπαίδευση πρέπει να διδάσκει την ομορφιά στη σκέψη, την ομορφιά στα αισθήματα, την ομορφιά των εκφράσεων, την ομορφιά των πράξεων, την ομορφιά των μορφών και την ομορφιά στις σχέσεις. Για να είστε όμορφοι σημαίνει να απορρίψετε την ασχήμια. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει διδάξει ακόμη την επιστήμη της ομορφιάς. Για παράδειγμα, το σύστημα δεν διδάσκει ότι σε κάθε ανθρώπινο ον υπάρχει μια θεϊκή ομορφιά και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε αυτή τη θεϊκή ομορφιά στους άλλους. Το σύστημα δεν μας διδάσκει ότι είμαστε όλοι όμορφοι.

Από την παιδική ηλικία, πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας ότι υπάρχει μια ομορφιά μέσα τους και ο εσωτερικός τους σπόρος πρέπει να ανθίσει. Είτε η ομορφιά σας πρέπει να ανθίσει είτε η ασχήμια σας θα αυξηθεί. Ποιο θέλετε; Μπορείτε να το επιλέξετε τώρα, αλλά η ζωή τελικά θα φτάσει στο σημείο όπου δεν θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πια και η Φύση θα επιβάλει την επιλογή της πάνω σας. Η Φύση θα σας πει, "Σπαταλήσατε το χρόνο σας, μολύνατε τη συνείδησή σας και τώρα δεν υπάρχει επιλογή. Είτε πρόκειται να επιβιώσετε είτε να χαθείτε. Αν θέλετε να επιβιώσετε, θα πρέπει να μάθετε την επιστήμη της ομορφιάς και να πληρώσετε για οτιδήποτε κάνατε ενάντια στην ομορφιά. Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο που να καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε ασχήμια να κατοικήσει εντός σας."


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)