Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Ομιλία και υγεία

Οι περισσότερες από τις ασθένειες του αναπνευστικού μας και ασθένειες που συνδέονται με σχετικά κέντρα και αδένες είναι αποτέλεσμα ακάθαρτης ομιλίας.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι στενά συνδεδεμένες με την ομιλία και τις εκφράσεις μας που δημιουργούν συγκρούσεις και ταραχές στη συνείδηση και την συνειδητότητά μας. Η καρδιά λειτουργεί στο θεμέλιο της αρμονίας. Οποιαδήποτε έκφραση αναταράσσει την αρμονία της καρδιάς οδηγεί το άτομο σε πρόβλημα. Η υποκρισία, τα ψέματα, η κολακεία και ο άσχημος λόγος ονομάζονται τα δηλητήρια της καρδιάς.

Τα νεφρά επηρεάζονται επίσης από την ομιλία μας. Όταν το μίσος, ο θυμός και ο φόβος εκφράζονται, φέρουν ένα καταστρεπτικό δηλητήριο στα νεφρά και στο ουροποιητικό σύστημα.

Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η άσχημη ομιλία συσσωρεύει λίπος στο σώμα μας αν φορτιστεί από μια έντονη επιθυμία να κατέχουμε και να ελέγχουμε.

Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι είστε σε λάθος μονοπάτι στην ομιλία ή τις εκφράσεις σας, κάντε ένα διάλειμμα· κρατήστε μια στιγμή σιωπής και παρατηρήστε τον εαυτό σας.

Συνηθίστε τον εαυτό σας στο να κρατάτε σιωπή τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα και μία μέρα κάθε μήνα. Ξεκινήστε με τη σιωπή του στόματός σας. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σιωπήσετε τα συναισθήματά σας, στη συνέχεια εργαστείτε στη νοητική σιωπή. Είναι στη σιωπή που οι δημιουργικές ενέργειες της Φύσης διεισδύουν στο σύστημά σας. Η σιωπή είναι μια προοδευτική είσοδος στον Θεϊκό Εαυτό σας και στον Ένα Εαυτό του Σύμπαντος.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
New Dimensions in Healing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)