Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Ενορατικές γυναίκες και μητέρες

Δεν είναι απαραίτητο για μια γυναίκα να έχει παιδί για να είναι ή να αισθάνεται μητέρα. Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η μητρότητα είναι η δύναμη να προσφέρετε τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν οι αρετές, να γίνουν μεγάλα έργα, να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα και να επιβιώσει η φυλή του ανθρώπου με προοδευτική ανάπτυξη και ομορφιά.

Στην καρδιά κάθε γυναίκας, μπορεί κανείς να δει μια μητέρα. Μπορεί να είναι μια γυναίκα που γέννησε ένα ισχυρό κίνημα ή ενέπνευσε μεγάλους άνδρες να εκτελέσουν ηρωικές πράξεις· ή η ίδια έκανε ηρωικές πράξεις, ή συνέλαβε οράματα για την πρόοδο όλης της ανθρωπότητας· ή έγινε μια μητέρα της τέχνης και της ομορφιάς.

Ένα από τα ανώτατα καθήκοντα μιας γυναίκας είναι να είναι μια ιδανική μητέρα, αλλά όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και χρειάζονται λιγότερη φροντίδα από τη μητέρα, η μητέρα πρέπει να ενταχθεί στον κόσμο της πολιτικής, της εκπαίδευσης, της επικοινωνίας, των τεχνών, των επιστημών, της θρησκείας και των οικονομικών. Μπορεί να φέρει μεγάλη ομορφιά, σοφία και εμπειρία σε αυτούς τους τομείς ή μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της σε κάποια εξειδίκευση.

Το πιο σημαντικό έργο για μια γυναίκα είναι να αυξήσει την εστίαση της συνειδητότητας από τη συναισθηματική φύση της στην ενορατική της φύση χωρίς να δημιουργήσει χάσμα μεταξύ τους.

Ο συναισθηματικός κόσμος μιας γυναίκας είναι γεμάτος προσκολλήσεις όταν αναπτύσσει το νου της σε βάρος της διαίσθησής της. Αυτές οι προσκολλήσεις την κάνουν να μεταφράζει τον κόσμο γύρω της μέσα από τα δικά της συναισθήματα και σκέψεις. Προβάλλει τα συναισθήματά της σε όλα τα φαινόμενα γύρω της. Αυτό την καθιστά εγωκεντρική, απαιτητική, νευρική, ακόμη και απορριπτική στους άλλους. Αισθάνεται τις απόψεις των άλλων και τους καταλαβαίνει, αλλά απορρίπτει τα άτομα.

Εάν κατορθώσει να αυξήσει την εστίαση της συνειδητότητάς της από το συναισθηματικό πεδίο στο πεδίο της ενόρασης, οι προσκολλήσεις σπάνε και το πνεύμα της περιεκτικότητας και της οικουμενικότητας αναδύεται στη συνειδητότητά της. Αυτό είναι το φυσικό μονοπάτι για μια γυναίκα. Δίνει όλα αυτά που συγκέντρωσε, όλα αυτά που εξυπηρετούσε για να την κάνουν να αισθάνεται ξεχωριστή. Τώρα στη διαδικασία του δοσίματος αισθάνεται περιεκτική και παγκόσμια.

Όταν μια γυναίκα έχει κολλήσει στις συναισθηματικές συνήθειές της και δεν έχει ενορατικές αναλαμπές, γίνεται θύμα του άντρα. Δεν την εκμεταλλεύονται μόνο, αλλά κι εκείνη εκμεταλλεύεται. Εκατομμύρια γυναίκες χειραγωγούνται από τον άντρα, ο οποίος χρησιμοποιεί τον κατώτερο νου του για να κακομεταχειριστεί τις γυναίκες για δικό του όφελος. Αν μια γυναίκα έχει κολλήσει στη συναισθηματική φύση της, έχει μια ισχυρή τάση να εξαρτάται από τον άντρα που έχει μυαλό.

Όταν η γυναίκα αναπτύσσει το νου της, έχει την τάση να εκδικείται με διάφορους τρόπους τον άντρα. Η απελευθέρωσή της δεν είναι μέσα από το νου της αλλά μέσω της ενόρασής της. Μια ενορατική γυναίκα είναι άκρως πνευματική, προοδευτική, ελεύθερη και περιεκτική.

Μια συναισθηματική γυναίκα είναι ο σκλάβος των συνηθειών της. Είναι θρησκευόμενη, αλλά είναι φανατική και χωριστική. Φεύγει από τις θρησκείες όταν αναπτύσσει το νου της, και γίνεται πνευματική όταν ενεργοποιείται στο ενορατικό φως.

Ο άντρας επιτίθεται στα συναισθήματα της γυναίκας για να την κατακτήσει. Η γυναίκα επιτίθεται στα ένστικτα, στις ωθήσεις και στα κίνητρα της σωματικής φύσης του άντρα για να τον υποδουλώσει.

Μια ενορατική γυναίκα δεν έχει παγιδευτεί σε αυτά τα παιχνίδια. Έχει ένα μεγάλο καθήκον. Η αποστολή της είναι να σώσει το παιδί της και να το κάνει να γίνει υγιές και όμορφο. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Η δόξα της είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του παιδιού της.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Woman, Torch of the Future

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)