Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Αιτίες κατάθλιψης - Μπλοκαρισμένη ψυχική ενέργεια

Όταν η ψυχική ενέργεια είναι μπλοκαρισμένη μέσα σας και δεν μπορείτε να την εκφράσετε δημιουργικά, προκαλεί κατάθλιψη. Αυτό ξεκινά στην παιδική ηλικία, για παράδειγμα, όταν η μητέρα σας λέει: "Μην το κάνεις αυτό... Σου είπα να μην χορεύεις... Σου είπα να μην παίζεις... Μην το διαβάζεις αυτό... Άσε αυτό το βιολί κάτω... Δεν το θέλω... Είσαι άσχημος... " κλπ. Τι συμβαίνει; Μαζεύεστε σφιχτά μέσα σας. Όταν φτάσει στο σημείο κορεσμού, παθαίνετε κατάθλιψη. Στο νου σας σκέφτεστε, "Είμαι άχρηστος", και το πιστεύετε.

Είναι πολύ δύσκολο να λύσετε αυτό το μάζεμα μέσα σας και να το απελευθερώσετε, αλλά μπορείτε να το κάνετε με δημιουργικό χορό κι έκφραση, με το να πηδάτε, να τρέχετε και να τραγουδάτε.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ομιλίας είναι πολύ σοβαρό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε κανέναν. Δεν πρέπει ποτέ να λέτε: "Τι σου συμβαίνει; Χάνεις βάρος... Είσαι χλωμός..." Η αύρα του ατόμου θα πάει από το ενάμιση μέτρο στο ένα μέτρο. Πείτε λίγα ακόμα και θα γίνει τριάντα εκατοστά. Συνεχίστε να λέτε περισσότερα και δεν θα υπάρχει αύρα. Αντίθετα, πείτε στο άτομο: "Είσαι τόσο όμορφος... Έλα, μπορείς να το κάνεις... Η αποτυχία δεν είναι παρά ένα σπουδαίο μάθημα... Ακόμα κι αν αποτύχεις εκατό φορές, θα καταφέρεις να γίνεις επιτυχημένος..." Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το άτομο να το απελευθερώσει.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
New Dimensions in Healing


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)