Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Στον μήνα του Ζυγού - Ισορροπία μεταξύ πνευματικών και γήινων αξιών

Η ισορροπία πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ πνευματικών και γήινων αξιών. Οι γήινες αξίες είναι η υγεία, η φυσική ομορφιά, ο πλούτος κλπ. Οι πνευματικές αξίες είναι αρετές, τα ταλέντα, οι δεξιότητες κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να παντρευτείτε μια κοπέλα που έχει υγεία, χρήματα και ομορφιά, αλλά είναι ευερέθιστη, ανεύθυνη και ανέντιμη. Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σπίτι με μια τέτοια σύζυγο (ή έναν τέτοιο σύζυγο); Πρέπει να δείτε ισορροπία μεταξύ των εγκόσμιων αξιών και των πνευματικών αξιών. Από την άλλη πλευρά, αν εκείνος που επιλέγετε είναι εντελώς χαμένος στις πνευματικές αξίες, δεν θα είστε χαρούμενοι μαζί του. Ας υποθέσουμε ότι όλη μέρα διαλογίζεται, προσεύχεται και διαβάζει, αλλά ποτέ δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα και τις ευθύνες του στο σπίτι ή στην κοινωνία. Ή είναι τόσο αφηρημένος που δεν είναι χρήσιμος στην πρακτική ζωή.

Πρέπει να επιλέξουμε συντρόφους ζωής ή ακόμα και επιχειρηματικούς συνεταίρους που έχουν υλικές, γήινες αξίες και πνευματικές αξίες. Μια τέτοια ισορροπία αξιών είναι ένα μεγάλο δώρο και ένα εργαλείο για την επιτυχία και την ευημερία.

Ένας άντρας θέλει μια όμορφη γυναίκα, αλλά και έναν άνθρωπο που έχει ηθικές και πνευματικές αξίες. Μια μέρα ένας φίλος μου είπε: "Η γυναίκα μου είναι η καλύτερη μαγείρισσα, αλλά όταν καθόμαστε στο τραπέζι και αρχίζουμε να τρώμε, αρχίζει να τσακώνεται μαζί μου μέχρι το τέλος του γεύματος και το φαγητό γίνεται δηλητήριο μέσα μου!"

Όταν οι άνθρωποι είναι εκτός ισορροπίας, σας φέρνουν εκνευρισμό, κατάθλιψη, ανησυχία και αποτυχία. Οι άνθρωποι είναι εκτός ισορροπίας όταν υπηρετούν ένα από τα μέρη της ύπαρξής τους και παραμελούν τα άλλα μέρη. Αν κάποιος υπηρετεί το σώμα του είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα και παραμελεί το πνεύμα του, είναι εκτός ισορροπίας. Αυτοί οι άνθρωπο είναι πηγές βασάνων και πόνου για την ανθρωπότητα.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
The Wisdom of the Zodiac vol.3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)