Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020

Οι Σούφι διστάζουν να μιλάνε για το Θεό

Οι Σούφι διστάζουν να μιλάνε για το Θεό, όχι γιατί δεν πιστεύουν στο Θεό αλλά επειδή ολόκληρη η καρδιά και το πνεύμα τους είναι για τον Θεό. Όταν κάνετε μια ερώτηση, "Τι είναι ο Θεός;" Σας κοιτάζουν και λένε: "Ποιος είσαι εσύ για να ρωτάς για το Θεό και ποιος είμαι για να σου πω τι είναι ο Θεός;"

Εδώ στα κατηχητικά σχολεία όλοι είναι ήδη φίλοι του Θεού. Ξέρουν τι είναι. Έχει μύτη και αυτιά. Αυτός είναι ο Θεός. Έχουμε φέρει τον Θεό σε έναν τέτοιο περιορισμό, στο επίπεδο της δικής μας κατανόησης, κι έτσι ο Θεός έγινε μια γελοιογραφία. Όταν ήμουν σε μια ξένη χώρα πριν από ένα μήνα, ένα μικρό κορίτσι είπε: "Μπορείτε να μας πείτε τι είναι ο Θεός;" "Ας υποθέσουμε ότι μπορώ να σας πω. Εσείς θα μπορούσατε να καταλάβετε; Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για το Θεό είναι να πάτε στην έρημο τα μεσάνυχτα και να κοιτάξετε τα αστέρια για δύο, τρεις ώρες και να τα ρωτήσετε τι είναι ο Θεός; Και αν τα αστέρια σας πουν, είστε τυχεροί."

"Μην φτηναίνετε το Θεό. Γι 'αυτό στην Αγία Γραφή λέει, "Μην παίρνετε το Όνομα Του επί ματαίω". Μην παίρνετε το όνομά Του· δεν ξέρετε τι είναι! Ηλιακά συστήματα, εκατομμύρια γαλαξίες, εκατομμύρια ζωδιακοί κύκλοι, είναι πέρα από αυτά. Τι είναι πέρα από αυτά; Πέρα από αυτά είναι πέρα από αυτά και πέρα από αυτά και πέρα από αυτά. Ποιος είστε εσείς για να κατανοήσετε τον Θεό; Οι Σούφι δεν μιλούν γι 'αυτό.

Λένε: "Μόνο ο Θεός αποκαλύπτει τον Εαυτό Του σε σας αν το επιθυμεί". Και όταν αποκαλύπτει τον Εαυτό Του μέσα στην ψυχή σας, ράβετε το στόμα σας επειδή είναι ένας ωκεανός, κάτι που δεν μπορείτε να το εμπεριέξετε. Και εδώ λένε, "Θεός, Θεός, Θεός".

Για τον Θεό δεν πρέπει να μιλάτε· ο Θεός πρέπει να τηρείται στις πράξεις και τις συμπεριφορές σας. Μη μου λέτε ότι είστε αυτό ή εκείνο. Δείξτε μου. Είστε; Εάν είστε, δεν χρειάζεται να μιλάτε. Ένα τριαντάφυλλο δεν λέει, "Είμαι τριαντάφυλλο". Βλέπετε ότι είναι ένα τριαντάφυλλο· είναι τόσο όμορφο.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Teachings of Great Ones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)