Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Πρέπει να πιστεύετε σε ένα μόνο Θεό

Οι Σούφι διδάσκουν ότι πρέπει να γυρίσετε την πλάτη σας στον κόσμο και να γίνετε λάτρεις ενός Θεού, όχι λάτρεις πολλών θεών. Τι είναι ο Θεός; Ο Θεός είναι κάτι που πιστεύετε και εμπιστεύεστε. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς εμπιστευόμαστε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, το αυτοκίνητό μας, τους φίλους μας, το αγόρι μας, το κορίτσι μας, τους δασκάλους μας, την αστυνομία μας, τη χώρα μας. Έχουμε πολλούς θεούς· είμαστε πολυθεϊστές.

Πρέπει να πιστεύετε σε ένα μόνο Θεό, τίποτα άλλο. Αλλά οι άνθρωποι πιστεύουν σε εκατομμύρια θεούς. Τα δολάρια τους στην τσέπη τους είναι θεός· η δύναμή τους είναι θεός· το πτυχίο τους είναι θεός· η θέση τους είναι θεός. Ποιον θεό θέλετε;

Οι Σούφι λένε ότι δεν πρέπει να είστε πολυθεϊστές· δεν πρέπει να λατρεύετε πολλούς θεούς. Πρέπει να λατρεύετε έναν Θεό. Για παράδειγμα, σε μια εποχή κινδύνου, εάν εμπιστεύεστε τη δύναμή σας πριν εμπιστευτείτε το Θεό, λατρεύετε τον εαυτό σας. Σε μια περίοδο άγχους όταν καλείτε κάποιον να σας βοηθήσει πριν καλέσετε το Θεό, λατρεύετε έναν άλλο θεό. Όταν έχετε κατάθλιψη, αν καλέσετε έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο αντί να καλέσετε τον Θεό, λατρεύετε άλλους θεούς. Είναι μια πολύ προχωρημένη Διδασκαλία.

Θα πρέπει να λατρεύετε μόνο ένα Θεό. Πρέπει να λέτε: «Έχω πίστη σ' αυτή τη Παντοδύναμη Ενέργεια και θα κάνει το καλό». Προσεύχεστε δύο, τρεις ημέρες και στη συνέχεια την τρίτη ημέρα παραιτείστε. Λοιπόν, βρήκατε έναν άλλο θεό ή χάσατε το θεό που είχατε. Καταλαβαίνετε; Αμέσως μόλις έρθει το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το τηλέφωνο, ξεχνάτε τον Θεό και τους αγγέλους. Αυτή είναι η Διδασκαλία τους, μια βαριά Διδασκαλία.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Teaching of Great Ones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)