Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Τι είναι η ανάσταση;

Όταν ο άνθρωπος κατέβηκε στην ύλη και στην ύλη και στην ύλη και στην ύλη και στην ύλη, τελικά έγινε η ύλη. Τι είναι η ανάσταση; Είναι ακριβώς το αντίστροφο. Ο άνθρωπος τελικά θα αφυπνιστεί και θα πει, "Έχω αρρωστήσει με αυτήν την κατάσταση." Δεν το λέτε αυτό για το σώμα σας; "Έχω αρρωστήσει με αυτό!" Το έλεγα αυτή την εβδομάδα. Ήμουν τόσο άρρωστος, κρύωμα και βήχα, φτερνίσματα. Είπα, "είμαι άρρωστος με αυτό το σώμα!" Τελικά όταν αρρωστήσετε, ξεκινά η επιστήμη της ανάστασης. Γιατί; Επειδή η ασθένεια δημιουργεί την παρατήρηση ότι δεν είστε σώμα και δεν σας αρέσει το σώμα. Αμέσως όταν λέτε, "Δεν μου αρέσεις, δεν μου αρέσει αυτό που είσαι", χωρίζετε τον εαυτό σας από το σώμα σας. Γίνεστε λίγο περισσότερο πνεύμα από το σώμα. Γι 'αυτό αυτή η ζωή δημιούργησε την ασθένεια.

Δεν μας αρέσουν τα συναισθήματά μας. Πολλές φορές λέμε, "Γιατί θυμώσαμε, γιατί μισήσαμε, γιατί ζηλέψαμε, γιατί μπερδευτήκαμε;" Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή ταυτιστήκαμε, και απ' τη στιγμή που δεν μας αρέσει αυτό που ήμασταν, απομακρυνόμαστε ξανά από αυτήν την κατάσταση. Κοιτάξτε τι συμβαίνει. Αναστήσατε τον εαυτό σας.

Τότε επανερχόμαστε και λέμε, "Γιατί σκέφτηκα έτσι; Γιατί οργανώθηκα με αυτόν τον τρόπο; Γιατί ήταν το σχέδιό μου έτσι, ώστε να μου φέρει βάσανα και πόνο και άγχος; Δεν μου αρέσει η σκέψη μου, ο σχεδιασμός μου, ο τρόπος που κρίνω. Δεν μου αρέσουν." Απ' τη στιγμή που λέτε, "Δεν μου αρέσει αυτό που σκέφτηκα", χωρίζετε τον εαυτό σας από τη σκέψη σας και την κοιτάτε. Αμέσως μόλις κερδίσετε τη θέση του παρατηρητή, ανασταίνεστε.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Teachings of Christ vol.4

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πόσο αληθινά όλα αυτα

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)