Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Νοητικές παγίδες

Είναι τόσο κακό να είναι κάποιος φυλακισμένος στην νοητική ή αστρική σφαίρα όσο και να είναι φυλακισμένος στο φυσικό πεδίο. Οι περισσότεροι διανοούμενοι ζουν στις σπηλιές των χαμηλών στρωμάτων του νοητικού πεδίου, αλυσοδεμένοι με τα δόγματα, τις θεωρίες, τους επιστημονικούς τύπους, τις πολιτικές απόψεις και τον θρησκευτικό φανατισμό. Δεν απολαμβάνουν καν τις κορυφές των Ιμαλαΐων και τα υπέροχα χρώματα και τις ιερές συμφωνίες του ανώτερου νοητικού πεδίου.

Όσοι έχουν κολλήσει στην νοητική τους ζωή, και ζουν μόνο στη φιλοσοφία, την επιστήμη και την πολιτική τους, θα κολλήσουν στον νοητικό κόσμο σαν κρατούμενοι έως ότου κάνουν μια υπέρβαση στη σφαίρα της ολοκλήρωσης και της αρμονίας.

Ένας από αυτούς ήρθε σε μένα και είπε, "Εφηύρα αυτό κι εκείνο και έκανα πολλά χρήματα, αλλά αισθάνομαι ότι έχω αποτύχει στη ζωή μου. Είμαι απογοητευμένος και έχω κατάθλιψη, και δεν μπορώ καν να δω κανένα νόημα σε αυτά τα νοητικά παιχνίδια ..."

Αποκαλούμε τέτοιες διάνοιες "παγιδευμένους ανόητους".

Οι νοητικές παγίδες είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν από άλλες παγίδες. Η λεγόμενη θεολογία και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά νοητικές παγίδες. Ο Χριστός προειδοποίησε τους οπαδούς Του και τους συμβούλεψε να ασκούν αγάπη και ανεκτικότητα, αλλά η νοητική παγίδα, με τα νύχια της υπερηφάνειας, τους τσάκωσε.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Thought & the Glory of Thinking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)