Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Τι είναι τα Αρχέτυπα;

Τα Αρχέτυπα είναι αυτές οι αρχέτυπες σκεπτομορφές που δημιουργήθηκαν από το Θεϊκό Νου που λειτουργεί στο Κοσμικό Νοητικό Πεδίο. Το Κοσμικό Νοητικό Πεδίο είναι πύρινος ηλεκτρισμός όπου υπάρχει αυτό που αποκαλούμε ομορφιά. Ο Θεϊκός Νους στοχάστηκε και δημιούργησε αυτά τα Αρχέτυπα που είναι διαποτισμένα με αρμονία, συμφωνία και αφάνταστη ομορφιά. Έτσι, ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας οραματίζεται και χτίζει το Αρχέτυπο ενός ανθρώπου και στη συνέχεια προβάλλει αυτήν την εικόνα στο Διάστημα.

Η εικόνα περνάει μέσα από πολλά πεδία και συναντά πολλές δυνάμεις και στοιχεία και τελικά γίνεται ένας άνθρωπος που μοιάζει με μαϊμού. Αλλά σε αυτόν τον «άνθρωπο-μαϊμού» υπάρχει ο σπόρος του Αρχετύπου. Και επιστρέφει στο «σπίτι», με την πάροδο των αιώνων, μέχρι να γίνει ακριβώς αυτό που ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας οραματίστηκε γι 'αυτόν.

Έχει ειπωθεί ότι η πιο εξυψωμένη ομορφιά στο γήινο επίπεδο είναι μια λασπώδης σκιά ενός Αρχετύπου.

Έχουμε ακούσει ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα Του. Αυτή είναι μια μυστηριώδης δήλωση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Κοσμικός Νους δημιούργησε τον άνθρωπο στην εικόνα του Αρχετύπου. Αυτή η εικόνα βρίσκεται στον άνθρωπο, και ο άνθρωπος δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος στο δρόμο προς την επίτευξη και την αυτοπραγμάτωση έως ότου φτάσει στο μέτρο του Αρχετύπου του, το μέτρο του μέλλοντός του. Ο τέλειος άνθρωπος στον ουρανό είναι ο άνθρωπος που έγινε σαν το Αρχέτυπό του ή έγινε ο Εαυτός του στο Κοσμικό Νοητικό Πεδίο.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Thought & and the Glory of Thinking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)